7 danske besætninger klar til dagens finaler i Kiel

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen
Tyskland
54° 21' 13.6476" N, 10° 10' 36.5376" E

 

Hele 7 danske besætninger er klar til dagens finale - de såkaldte Medal Race ved World Cup Stævnet i Kiel. Aldrig før har så mange danske sejlere kvalificeret sig til finalerne ved et World Cup stævne. I Medal Race sejler kun de 10 bedste både, og placeringerne tæller dobbelt.

3 danske piger i finalen i Laser Radial

I Laser Radial er Alberte Holm Lindberg bare et point efter den førende hviderusser. Udover Alberte Holm Lindberg er Sarah Gunni gået videre som nummer 6 og Maiken Schütt som nummer 8. Maiken Schütt kneb sig lige netop med i Medal Race ved at vinde gårsdagens sidste sejlads.

 

File 814

Sarah Gunni kom først over målstregen i gårsdagens sidste sejlads i Kiel

Stærkt dansk 49er felt

I 49er feltet er stillingen faktisk så tæt, at de seks bedste både efter de hidtil ni sejladser - alle kan løbe med den endelige sejr i det afgørende Medal Race. Bedste danske placering er Emil og Simon toft, der kun har 1 point til den førende engelske båd. Den danske båd med Allan Nørregaard og Peter Lang er placeret på  6. pladsen med bare tre point til guldet. Som sidste danske bådt i 49er-finalen sejlede Peter Krüger og Nicolai Thorsell sig tirsdag fra 11. til 8. pladsen takket være to flotte 5. pladser.

 

File 817

Der kæmpes i 49er feltet.

470er pigerne ligeledes i finalen

Henriette Koch og Lene sommer sejler Medal Race i 470er jollen, hvor de har placeret sig som nummer 4. Pigerne er et point efter bronze medaljen og har teoretisk chance for at tage sølv.

 

File 742

Henriette Koch og Lene Sommer

Pigerne har haft travlt med at færdiggøre eksamner på studiet, og fik lige netop tid til at træne med deres israelske træningsmakkere inden stævnet i Kiel.

Glæde i Sejlunionen

Hos nyudnævnte Sportschef Thomas Jacobsen bliver resultaterne modtaget med stor begejstring. ”Det er jo fantastisk at have 7 både med i tre forskellige finaler. Resultaterne hernede viser, at træning i den grad betaler sig. Mange af sejlerne har i de seneste måneder øget og skærpet deres træningsindsats. For eksempel har 49erne indenfor kort tid haft to rigtigt gode træningslejre i Danmark. Så det vi ser nu, er resultatet af de seneste måneders fokuserede og koncentrerede indsats fra sejlerne,” udtaler sejlernes sportslige ansvarlige.

 

Foto: Sejlnet.dk & ISAF

Annonce