Abby Sunderland i nyt stormvejr

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

Intet er for risikabelt for at opnå berømmelse og økonomisk bedre vilkår. Den amerikanske 16 årige Abby Sunderland fra Thousand Oaks, der ligesom Jessica Watson ville sejle jorden rundt solo, blev i sidste uge fundet i god behold, efter at hun havde udsendt nødsignal. Abby var sejlet ind i en storm i det indiske ocean, der knækkede hendes mast - og hun flød rundt i havet mellem USA og Australien mange sømil fra hjælp.

Realityshow skulle afhjælp familliens trængte økonomi

Nu dukker der imidlertidig en grum historie op omkring Abbys solorejse, der måske er afledt af familiens økonomiske problemer. Familien tæller otte børn og er efter sigende på fallitens rand. I USA kan man tjene gode penge på at medvirke i realitysshows, og det var netop den løsning Abbys far Laurence havde tiltænkt.

Laurence Sunderland skulle have indgået en aftale med landdækkende TV kanal i USA om et realityshow med hans datter Abby Sunderland. Programmet skulle omhandle datteren solorejse, men rejsen gik som bekendt ikke helt efter planen. Idag insisterer far Laurence på, at aftalen først blev underskrevet efter Abbys afrejse, og han dernæst ikke er helt sikker på, hvad programmet egentlig går ud på.

Allerede inden Abbys rejse, påpeger flere professionelle sejlere, at solorejsen for den 16 årige Abby ikke var forsvarlig. Abby er ifølge amerikansk lovgivning ikke myndig, og der overvejes nu fra politiet i Los Angeles, om der skal rettes tiltale mod familien Sunderland for at bringe deres datter i livsfare.

Annonce