Båd med fire ombord kæntret ved Lundeborg

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen
Danmark
55° 8' 17.5596" N, 10° 47' 12.174" E

 

En båd med fire personer er kæntret ved Lundeborg på Fyn. Personerne ombord er formentlig alle tyskere. To personer skulle være reddet i land, mens de to andre er fløjet livløse til henholdsvis Rigshospitalet og Odense Universitetshospital.

To mænd fik reddet sig selv i land og slået alarm klokken 16.21 ved Lundeborg, ud for Langelands nordspids, efter at deres båd var kæntret. Deres kammerater befandt sig på daværende tidspunkt stadig i vandet omkring den kæntrede båd. To redningshelikopter fra SOK blev tilkaldt for at søge efter de to andre mænd, som ikke kunne klare sig selv.

To personer fundet livløse

De to personer omkring båden blev efterfølgende fundet livsløse, men blev hastet videre på henholdsvis Rigshospitalet og Odense Universitetshospital. Her modtager de behanding med særlige teknikker og udstyr mod underafkølethed. Det er for tidligt at sige om de to personer overlever kæntringen. De to har dog cirka befundet sig 2,5 time i det kolde vand, så deres tilstand må betegnes som kritisk, udtaler vagtchefen hos Fyns Politi.

Muligvis tyske sommerhusturister

Politiet er stadig i gang med at afhøre de to personer, der reddede sig i land. Derfor har Politet endnu ikke mange detaljer om båden og dens passagerer. Politiet regner dog med, at de fire tyskere er sommerhusturister, men det er usikkert, om de er sejlet ud fra Fyn eller Langeland.

"Vi ved ikke, hvor længe de har været ude på vandet, og lige nu er vi ved at finde ud af, hvilke pårørende vi skal tage kontakt til," udtaler vagtchef hos Fyns Politi Lars Thede.

Det vides endnu ikke, hvad der har været årsag til kæntringen.

Annonce