Bådanmeldelse - Den nye Faurby 325

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Faurby 325 havde præmiere på Boat show i Fredericia. Sejlnet var ombord i nyheden fra det danske værft Faurby. Faurby 325 er stærkt inspireret af Faurbys populære 33 fods model - Faurby 330. Det slanke look, som Faurbys både er kendt for, er ligeledes til stede i den nye Faur 325. Båden er kun 2,80 meter bred, og har en længde på 9,80 meter.

Lækker båd under dæk

File 3130

Super lækker lys kahyt takket være de mange vinduer

Pladsen i kahytten er godt udnyttet. Der er lyst under dæk takket være de mange vinduer i siderne og ruffet.

I styrbord side er der et lækkert køkken. Her er god opbevaringsplads, og det virker meget stort af at være i 32 fods sejlbåd. Der er to gasblus. Vi kan især godt lide den detalje, at der er kælet for finish'en. Finish'en ses blandt andet ved skufferne og i skabene - det er ganske enkelt smukt og lækkert.

File 3133

Køkkenet ombord er virkelig lækkert

File 3131

Læg mærke til hvor smukt skuffen er samlet

Indbydende badeværelse

Badeværelset ombord er indbydende. Der er toilet, håndvask og bruser. Der er opbevaringsplads i skabet under vasken og på hylde over vasken. Igen skal Faurby have ros for valg af materialer til båden. Selvom badeværelset er lille, er der alligevel skabt et lækkert miljø, der også er funktionelt.

File 3127

Lækker forkahyt

Helt i stævnen finder man forkahytten. Her kan godt ligge to personner (længden på sengen er 2,10 meter), og det bedste af det hele er mederne under madrasserne. Det vil forhindre, at man vågner op med halvvåde madrasser, fordi madrasserne kan ånde i bunden. Derudover vil man ligge meget bedre, end hvis det blot havde været en plade, madrasserne lå ovenpå. Der er fin skabs plads i forkahytten. En elegant trædør aflukker forkaytten fra den øvrige kahyt.

File 3139

Forkahytten på Faurby 325

File 3125

I forkahytten er der meder under madrasserne - klart en god idé

Der findes en agterkahyt i bagbord side. Kahytten har et vindue, der kan åbnes ud mod cockpittet, så der kan komme frisk luft ind. Kahyttens længden er 2,0 meter.

File 3250

Agterkahytten på Faurby 325

Bådens udstyr

Faurby 325 rigges med mast fra svenske Seldén. Der er rulleforstag, hvor rebelinien er ført tilbage i cockpittets styrbord side. Storsejlet er udstyret med lazyjack, så det er nemt at pakke storsejlet sammen. Sejlene er fra Elvström Sails. Bådens spil er fra Andersen - de er selvskødende og produceret i rustfrit stål.

Cockpittet har en en kistebænk i styrbord side til opbevaring.

File 3129

Kistebænken i styrbord side

Mulighed for elmotor

Båden kan leveres med elmotor, hvilket er nyskabende for Faurby yachts. En elmotor med tilhørende batteripakke vil kunne give en sejlads på omkring 5-6 knob i cirka 6 timer. Opladningen af motoren foregår via landstrøm i havnene.

Sejlnets vurdering

Faurby 325 koster fra kr. 1.395.000 inkl. moms (søsat og sejlklar båd). Prisen er dog i den dyre ende for en 32 fods sejlbåd, men taget i betragtning, at der ikke er gået på kompromis med materialevalg og sejlegenskaber til båden, så er det en fair pris. Båden er velegnet til både nybegyndere og mere erfarne sejlere. Båden egner sig bedst til et par efter vores mening. Det er muligt at have et vennepar eller par børn med ombord, hvis man ønsker det.

Vi er vilde med, at der er gjort så meget ud af alle detaljer på båden - lige fra teak dækket til, hvordan skufferne i køkkenet er samlet. Det er en båd, hvor man lægger vægt på gode materialer, komfort og sejlerglæde.

 

Foto: Faurby Yachts & Sejlnet

Annonce