Bavaria opkøber Grand Soleil & Dufour

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Efter den seneste tids rygter står det nu klart, at Bavaria Yachtbau køber Cantiere del Pardo Group. Cantiere del Pardo Group ejer Bavarias konkurrende mærker Grand Soleil og Dufour. Dermed styrker Bavaria sin position som europæisk producent af masseproducerede både.

Alle 3 mærker videreføres

De to anerkendte mærker Grand Soleil og Dufour vil dog stadig blive produceret, så fortvivl ikke, hvis du har forelsket dig i en båd fra de to mærker. Bavaria vil tilføre kapital til begge værfter for at videreføre dem. Det er planen, at alle tre bådmærker føres videre selvstændigt, men nu med samme ejer.

File 2213

Dafour 375 vil stadig blive produceret trods opkøbet af selskabet bag Dafour

Bavaria glade for opkøbet

Direktøren for Bavaria Yachtbau Jens Ludmann kommenterer på opkøbet: "Vi er meget glade for, at vi kan bringe de 3 stærke bådmærker sammen under en ejer. På den måde kan vi stå stærkere på det globale marked. Ved at tilføje kapital til Grand Soleil og Dufour, vil vi kunne understøtte virksomhedens vækstambitioner. Vi ser betydelige synergier mellem de tre mærker på flere forskellige områder, der samlet set kan styrke virksomheden. Disse synergier vil give os mulighed for at vokse og styrke vores konkurrenceevne på markedet".

File 2218

Grand Soleil værftet får tilført betydelig kapital med Bavaria Yachtbau som ny ejer

Frederico Minoli, der er bestyrelsesformand for Cantiere del Pardo Group, fortæller, at han er tilfreds med, at de finansielle problemer nu er løst for Grand Soleil og Dufour. Han udtaler: "Vi er stolte over, at vi har indgået en aftale med en strategisk partner som Bavaria. Vi løser samtidig vores finansielle problem, og danner nu en magtfuld koncern med supplerende produktudbud, geografiske tilstedeværelse og ledelsesmæssige færdigheder".

I Danmark forhandles Bavaria af Floor Marine i Egå Marina, Grand Soleil af Reese Marin ved Aabenraa Lystbådehavn og Dufour af Sejlerliv i Randers.

Annonce