Beruset kvindelig sejler skabte kaos i Øresund

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen
Danmark
55° 38' 9.0996" N, 12° 41' 11.9184" E

 

Der var drama udfor Drogden fyr igår, da en kvindelig sejler var faldet i søvn ombord på en sejlbåd. Sejlbåden, der er en Finnsailor, lå og drev rundt i den stærkt trafikeret sejlrende i Øresund.

File 1472

Øresunds sejlrende, her set fra Dragør havn

Store tankskibe tudede forgæves efter den lille sejlbåd, men der kom ingen reaktion fra sejlbåden. Sejlrenden i Øresund benyttes af blandt andet af færger, store containerskiber og tankskibe - kort sagt skibe der har svært ved at manøvrerer i forvejen, hvilket gjorde situationen alvorlig. Søværnets Operative Kommando måtte ud og hente kvinde og båden i land.

Efterfølgende viste det sig, at kvinden var sejlet ud fra Kastrup Havn og havnede altså midt i Drogden-sejlrende. Søværnets Operative Kommando slæbte sejlbåden i sikkerhed til Dragør Havn, hvor politiet stod klar til at modtage kvinden.

Den 60-årig kvinde blev anholdt og indbragt til station Amager. Det vurderedes, at kvinden og sejlbåden havde været til fare for den øvrige skibstrafik i Drogden renden. Kvinden har oplyst til politiet, at den våde menu bestod af en halv flaske vodka.

Kvinden sigtes for spiritussejlads.

Foto: Sejlnet.dk

Annonce