Big Boat Challenge 2012 afholdes i Pinsen

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)
Danmark
55° 27' 7.7184" N, 10° 41' 25.692" E

Så kan sejlsportsentusiaster og bådelskere godt sætte kryds i kalenderen den 25. til 27. maj, 2012 (Pinsen). Her afholder Kerteminde Sejlklub nemlig Big Boat Challenge - den succesfulde kapsejlads for Nordeuropas absolut bedste og hurtigste storbådsteams. For fjerde år i træk vil kapsejlere og bådelskere fra Danmark og Nordeuropa sætte kurs mod Kerteminde Marina for at dyste mod hinanden og teste de toptrimmede sejlbåde gennem fem sejladser over to dage.

File 5247

Fra dette års Big Boat Challenge

Kerteminde Marina er fuld af liv

Selvom kapsejladsen foregår på åbent vand, er havnekajen fuld af sejlsportsentusiaster, familier og tilrejsende, som nyder den afslappede stemning i stævneområdet og begejstres af det imponerende syn, når 50 smukke sejlbåde lægger til kaj efter dagens intense sejladser på bugten.

File 5248

Det er også et smukt syn, når bådene ligger i havn

Flere butikker og boder er rykket helt frem på havnekajen. I det store telt er der forskellige foredrag, ligesom venner og familie til kapsejlerne samles for at hygge. Alle de deltagende både er udstyret med TracTrac, således at sejladserne kan følges live på den opstillede storskærm. Kort sagt her er noget for enhver smag.

Invitationskapsejlads

Big Boat Challenge er en invitationskapsejlads. De inviterede både har deltaget og placeret sig i toppen af de største nordeuropæiske kapsejladser i 2011. Det er sejlbåde i størrelsen fra 35 til 65 fod med besætninger på 8 til 15 mand. Det forventes at cirka 50 både vil deltage i Big Boat Challenge 2012. De første 40 tilmeldte både er sikret plads ved stævnet, og de sidste 10 pladser er reserveret til såkaldte Wild Cards.

File 5249

Smukt syn fra dette års Big Boat Challenge

Relaterede Sejlnet artikler

Video fra Big Boat Challenge 2011

Big Boat Challenge 2011 afholdes i weekenden

Annonce