Dansk sejlerfamilie kapret af pirater

Trine Søes billede
3
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 3 (2 stemmer)

 

Et sejlskib med en dansk familie og deres to medhjælpere er kapret af pirater. Sejlbåden er nu på vej til Somalias kyst. Udenrigsministeriet oplyser, at Søværnets Operative Kommando den 24. februar modtog et nødopkald fra skibet, der på det tidspunkt befandt sig i Det Indiske Ocean. Skibet er ejet af familien, og alle ombord er erfarne sejlere.

SOK modtog nødsignal fra skibet

Søværnets Operative Kommando modtog et nødsignal fra det danske skib og påbegyndte straks en undersøgelse af, hvad der var sket med skibet og dets besætning, udtaler Charlotte Slente, Chef for Udenrigsministeriets Borgerservice. Beklageligvis er det blevet bekræftet, at skibet er kapret af pirater, og at det nu ser ud til at have kurs mod Somalias kyst. Charlotte Slente oplyser desuden, at alle pårørende er underrettet, og de er nu i tæt kontakt med de danske myndigheder.

File 2933

Området udfor Somalias kyst er kendt for de mange pirater

Ud over forældrene og de tre børn er der to medhjælpere om bord. Alle personer ombord er danske. Udenrigsministeriet ønsker ikke at oplyse, hvor gamle børnene er. "Det her er en meget vanskelig situation - også for de pårørende. Ikke mindst fordi der er børn involveret, og derfor anmoder vi de danske medier om at være skånsomme over for de pårørende", siger Charlotte Slente.

Erfarne sejlere

Ifølge Ekstra Bladet sejlede familien fra Danmark i august 2009 for at vende hjem i sensommeren efter to års sejlads. Den ældste søn er 17 år, mens de yngste er en pige på 13 år og en dreng på 15 år. Undervejs har familien, som har stor sejlererfaring, blandt andet besøgt Sydamerika, Det Caribiske Hav, Fiji Øerne og Thailand, før de for cirka to uger siden stævnede ud fra Maldiverne med kurs mod Afrika.

 

Relaterede Sejlnet artikler

Sejlere taget som gidsler af pirater

Kidnappet sejlerpar sat fri af pirater

Pirater myder dansk sejler

 

 

Annonce