To danske både nomineret til European Yacht of the year

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen

 

Mange, der påtænker på at købe en ny yacht, hvad enten det er lige nu eller i fremtiden, får svært ved at komme udenover de 20 yachts, der er nomineret til "European yacht of the year 2010". En pris der uddeles for 8. gang i januar 2011. Der er to danske både blandt de nominerede både - begge i kategorien lukseriøse tursejlere.

Familie tursejlere            Lukseriøse tursejlere         Performance sejlere         Specielle både

Bavaria Cruiser 45            Contest 57 CS                      Azuree 40                           Corsaire 750 Dash

Beneteau 58                     Nordship 360 DS                  Dehler 32                            Knerim P 33

Comet 26                          Sirius 35 DS                         Elan 350                              M 34

Hanse 445                        Suneam 42.1                        First 30                                Saffier 23

Sun Odyssey 409             Xc-38                                    JPK 1010                            J-95

 

Danske X-yachts begejstret over nominering

I luksusiøse tursejlere kategorien, var danske X-yachts glade, da deres nye Xc 38 blev pre-nomineret. X-yachts har altid været kendt for deres fremragende præstationer, og de hævder, at deres nye model er den perfekte blanding af tursejler, komfort og ikke mindst ydeevne.

File 926

File 930

Xc 38 layout og design

Xc 38 er, ligesom de større Xc modeller, udstyret med et cockpitdesign udført iøjnefaldende klassisk stil og agterstævns linjer, der optimere  bådens dæksplads. Skrogets linjer er dybere end på Xperformance modellerne og har en V-sektion foran kølen designet for en komfortabel bevægelse gennem vandet.Det større skrog på Xc 38eren giver plads til mere kraftfulde motorer, større tanke og øget batterikapacitet, der i sidste ende behageliggøre turen på vandet. Selvom Xc 38eren har komfort i højsædet, er der ikke slækket for de kendte X-yacht egenskaber ved sejlads - båden er livlig, giver hurtig respons ved trimning, og frem for alt skulle den være en oplevelse at sejle - rent guf for X-yachts fans. Xc 38 præsenteres for offentligheden sidst i august ved Amsterdam Boatshow.

 

En stærk dæksalon sejlbåd fra Nordship

Den anden dansk designet båd, der er nomineret i konkurrencen, er Nordship 360 DS. Båden er designet af Buchwald og Borghegn, og rummer blandt andet på 2 store kahytter under dæk.

 

File 934

Nordship 360 DS i sit rette element

Nordship er kendt for deres udvikling og design af dæksalon sejlbåde. Idéen bag Nordship dæksalon konceptet er en cruising sejlbåd, som er letsejlende for to personer - både med sejl såvel som med motor samt under havnemanøvrer. Cockpittet er indrettet, så rorsmanden har nem adgang til alle funktioner fra styrestanden.

Du kan opleve en 360 graders tur i Nordship 360 DS her - gå på opdagelse i den lyse kahyt.

 

Vinderen kåres i Düsseldorf 2011

Dommerne, der skal afgøre, hvilken båd, der skal løbe med titlen som årets båd, består af 11 sejlsportsmagasiner fra hele Europa. De nominerede både skal testes ved to arrangementer til efteråret - inden vinderen kåres på Düsseldorf Boatshow i januar 2011.

 

 

Annonce