Den kaprede sejlerfamilie er fra Kalundborg

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen

 

Den danske sejlerfamilie, der blev kapret af pirater den 24. februar, er bosiddende i Kalundborg på Vestsjælland. Familiens sejlbåd er en Dynamic 43, og er døbt ING. Familien sejlede ud på deres jordomrejse i august 2009, og det var først planlagt, at familien skulle lægge til kaj i Danmark i sensommeren 2011.

File 2936

Den kapret båd ING har hjemhavn i Kalundborg

Alle pårørende er underrettet, og de er nu i tæt kontakt med de danske myndigheder.

Familien var klar over faren for pirater

Ironisk nok skrev familien dag før kapringen på deres sejlerblog: "Jan har sendt en tusinde mails igen til de hersens personer, og vi er IKKE blevet boret af pirater". Familien har tydeligvis haft tænkt på de mange pirater udfor Somalias kyst, idet de skriver: "Nu vil vi bare nyde togtet, for heldigvis har der, uanset de mange piratangreb på erhvervsfartøjer og generel stor frygt blandt sejlere, aldrig været nogen angreb på sejlbåde, som har fulgt den anbefalede rute". Desværre viste dette ikke at være sandt.

Ingen retningslinier for frigivelsesforhandlinger

Når handelsskibe bliver kapret af pirater, er det rederierne selv, der står for forhandling med piraterne om frigivelse. Men når det gælder private skibe, er der ingen klare spilleregler for, hvem der forhandler om at få sat gidslerne fri. Nogle gange er det familien, der står for forhandlingerne med piraterne, andre gange er det forsikringsselskaber og andre gange igen er det staterne, der forhandler. Men der er ingen faste spilleregler, når det er private sejlbåde.

Udenrigsministeriet har forløbig ingen kommentarer omkring det videre forløbig.

Relaterede Sejlnet artikler

Dansk sejlerfamilie kapret af pirater

Sejlere taget som gidsler af pirater

Kidnappet sejlerpar sat fri af pirater

Pirater myder dansk sejler

 

Foto: DR

Kilde: Ritzau

Annonce