Dufour 36 Performance er næsten klar til fremvisning

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Vi har før hørt og skrevet om, at Dufour arbejder på en ny model - Dufour 36 Performance designet af Umberto Felci. Dufour 36 skal være starten for Dufours Performance serie, der bliver en kombination af en hurtig og komfortabel sejlbåd. Planen er, at den første model skal fremvises på en bådudstilling i Paris i december måned. Udviklingen og produktionen af den første model kan man følge online via Dufour værftets blog. Produktionen af den første model er ved at nå noget, der ligner en sejlbåd.

Her er nogle billeder fra produktionsfasen:

File 5219

En af den første prototyper af skroget

File 5215

Dufour 36 Performance bliver til - her sprøjtes gelcoaten på formen

File 5216

Skroget er støbt på den første Dufour 36 Performance

File 5221

Dækket er klart til at blive monteret

Træ og hvide flader under dæk

Under dæk er der også nyheder at spore. Nøgleordene er, at båden skal være enkel at bruge og holde. Planen er, at indretningen skal være funktionel og effektiv, og der bruges materialer af træ og hvide flader. Der bliver i alt 2 kahytter ombord og et badeværelse. Nedgangen til under dæk findes midt i båden. Pantryet bliver placeret i bagbord side - lige ved opgangen til cockpittet.

File 5218

2 kahytter bliver der ombord på Dufour 36 Performance

All-round sejleregenskaber

File 5220

Dufour 36 Performance over dæk

Dufour 36 Performance vil få allround sejlegenskaber. Der er dog lagt vægt på, at båden skal være hurtig. Bådens skrog er blandt andet udviklet efter forskning i hydrodynamik. Det vil sige, at skroget er designet således, at det har mindre modstand gennem vandet - uden at det påvirker bådens stabilitet. Båden bliver udstyret med 2 rat, der står placeret helt bag ved cockpittet.

Prisen og hvornår Dufour 36 Perfomance forventes i handlen vides endnu ikke.

Relaterede Sejlnet Artikler

Nyhed fra Dufour Yachts - Dufour 36 Performance

Floor Marine bliver forhandler af Dufour

Dufour 375 - en rummelig båd

 

Annonce