Henriette Koch & Lene Sommer slutter nr. 5 ved EM

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen
Tyrkiet
41° 0' 5.1696" N, 28° 58' 41.7252" E

Henriette Koch og Lene Sommer slutter af med en 5. plads ved dette års sidste mesterskab for de olympiske 470 sejlere. Det sidste mesterskab i år var EM i Istanbul. Pigerne havde kvalificeret sig til medal race, hvor placeringen tæller dobbelt i forhold til de indledende sejladser. Desværre havde Henriette og Lene haft et par mindre heldige sejladser optil medal race, og der var hele 28 points op til en medalje for de to sejlerpiger. Derfor koncentrerede pigerne sig udelukkende om at gøre en god figur ved finalesejladsen.Sikre danskere ved finalen

Finalesejladsen fandt sted i 8-10 m/s, og der blev aldrig rigtig spænding om udfaldet. Efter en god start øger danskerne stille og roligt deres forspring til konkurrenterne. ”Vi finder lidt flere tryk end de andre, og det vinder man bare en finale på”, lyder forklaringen fra Henriette Koch om den sikre sejr.Danskerne slutter dermed som en samlet nummer fem ved EM.To svære dage

Mesterskabet havde ellers formet sig rimelig godt for danskerne indtil de sidste tre sejladser. Herfra gav de følgende sejladser danskerne placeringer som nr. 20, 17 og 11, hvorfor det var som 6. bedste båd, at danskerne kunne gå ind til den afgørende sejlads.

File 1428

Lene Sommer i Trapez og Henriette Sommer ved roret i den danske 470er jolle

Inden stævnet havde vi været ganske tilfredse med en femteplads, men når vi nu rammer noget undervejs, der er rigtigt og virker, så er en femteplads en lidt en flad fornemmelse at stå tilbage med. På den anden side er det vores bedste resultat nogensinde ved et EM. Så alt i alt kan vi ikke rigtigt tillade os andet at være tilfredse,” siger Henriette Koch.Ny europamester er de franske sejlere Rol og Defrance, mens de forsvarende mestre, Conti og Micol fra Italien, i år må nøjes med sølv. Bronzen gik til Frankrigs Petitjean og Douroux.

 

Hjem til studierne

Forude venter der nu danskerne en lang køretur fra Istanbul til København, hvorefter Henriette og Lene tager direkte til DTU i Lyngby, hvor deres semester startede for en uge siden.Vi har lidt at indhente på den front, men det bliver da en afveksling at tænke på noget andet end sejlsport i en periode,” indrømmer Henriette Koch.

Nu står den på uddanelse på DTU og træning i Rungsted inden turen går til Australien i November, hvor pigerne skal vintertræne frem til VM i Perth.

Annonce