Hval blev uventet gæst ombord

Trine Søes billede
1
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 1 (1 stemme)

 

Et par hvalentusiater fik sig et noget uventet besøg, da en sydlig rethval sprang op på dækket af deres sejlbåd.

Paloma Werner og hendes kæreste Ralph Mothes var taget på ferie ud for Sydafrikas kyst, da de fik opfyldt deres formentlig største hvaldrøm opfyldt - at se en hval tæt på, men det blev måske lige lovlig tæt på!

File 962

Parrets båd efter samstødet

Parret havde i godt en time iagttaget en rethval fra deres båd. Hvalen nærmere sig parrets båd, og de troede hvalen ville svømme nedenunder båden, men lige pludselig sprang den ti meter lange hval op på dækket.

Masten på sejlbåden knækkede ved sammenstødet mellem båd og hval - heldigvis kom ingen personer til skade ved det uventet besøg. Parret priser sig lykkelige for, at båden er lavet af stål og ikke glasfiber.

Ved et rent lykketræf lykkedes det en anden turist på en anden båd at få billeder af selve springet. Derfor er der nu billeder af hvalen, der sprang ombord.

File 955

Parrets båd efter sammenstødet med rethvalen

Hvalen kunne ved egen hjælp glide tilbage i havet. Den sydlige rethval kan blive op til 18 m lang og veje 80 ton. Netop rethvalen er kendt for at have et dårligt syn, så måske det er årsagen til det lille uventet besøg.

 

Foto: Mick Behr & Paloma Werner

 

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Allan Lavridsens billede

Nu med video

Annonce