Jessica Watson klar med bog

Trine Søes billede
4.5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.5 (2 stemmer)

 

Den australske sejler Jessica Watson er klar med hendes første bog "True spirit". Bogen omhandler hendes rejse som den yngste solosejler, der har sejlet jorden rundt nonstop uden assistance.

 

File 1029

Forsiden på Jessicas bog "True Spirit"

Da Jessica Watson sejlede tilbage til Sydney Harbour den 15. maj 2010 efter 210 dage på havet, blev hun hyldet i en enorm menneskemængde og med et show, der var en stor popstjerne værdig.

Høje bølger, storme og ensomhed

Men bag den glamorøse modtagelse gemmer sig en farefuld rejse og et helt fantastisk oplevelse. I bogen beskriver Jessica de omfattende forberedelser hun og hendes team lavede til den store rejse. Hendes båd "Ellas pink lady" er en rigtig pigebåd - totalt i lyserødt både ud- og indvendigt, men alligevel spækket med sikkerhedsudstyr.

Jessica beretter i bogen om hendes livs eventyr og kampene hun kæmpede undervejs - mod søvnmangel, kraftfulde vinde og storme, enorme bølger og en ensomhed, som kun de færreste af os kan forestille os.

I bogen skriver Jessica også om, hvordan hun som barn var bange for vand og en dårlig svømmer. Og om hvordan hun på vejen ud af Sidney Harbour tænkte på et citat " Livet er enten et dristigt eventyr, eller ingenting". Med det citat i hovedet begav hun sig ud på hendes livs eventyr.

Udråbt til helt

I hjemlandet Australien blev Jessica nærmest udråbt til helt ved hjemkomsten. Jessica var uenig, hun udtalte; "Jeg er bare en almindelig pige, som havde en drøm og arbejdede hårdt for den, og har bevist, at alt er muligt".

Jessica blev født den 18. maj 1993 på Australiens Gold Coast. Hun forlod Sydney Harbour i hendes søgen efter at blive den yngste person til at sejle solo, non-stop og uden hjælp fra andre den 18. oktober 2009, og kom hjem triumferende syv måneder senere.

Jessicas bog "True Spirit" kan i første omgang kun købes på engelsk, men mon ikke den bliver oversat til dansk med tiden?

 

Annonce