Jet Thruster - nyt i Danmark

Allan Lavridsens billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (4 stemmer)

Efter mange års udvikling er et nyt system kommet på markedet. Systemet letter manøvrering af sejl- og motorbåde ved hjælp af vandtryk, der frembringes af en såkaldt jet thruster - perfekt hvis man ønsker sikker og nem havnemanøvre.

Jet-Thruster systemet suger havvand op med en elektrisk pumpe. Fra pumpen ledes vandet, under højt tryk, via fleksible slanger til jetdyser placeret i skibets stævn og hæk. Vandtrykket gør det muligt at dreje skibets stævn og hæk, hvilket gør havnemanøvrer til en let sag. Systemet opereres af elektriske trevejsventiler, der styres fra et joystick placeret ved skibets manøvreplads.

Jet-thrusteren kan installeres i fartøjer fra 7 til 20 meters længde. Den kan monteres i både af stål, aluminium, træ og glasfiber. Jet-Thruster kan leveres som et enkeltsystem typisk for placering i boven (single) eller som et dobbeltsystem for placering i hæk og bov (Combi).

Fire modeller

Jet-Thrusteren kan leveres i 4 størrelser: JT-30, JT-50, JT-70 og JT-90. Numrene indikerer thrusterens kraft i kilograms tryk. Jet-Thrusteren fremstilles i kvalitetsmaterialer såsom kompositmaterialer og rustfrit stål AISI 316. JT-30 versionen arbejder ved 12 Volt jævnstrøm, de større modeller med 24 Volt jævnstrøm. Jet-Thrustere fra Holland Marine Parts leveres med et komplet installationssæt. Det er vigtigt, for en succesfuld installation og drift af systemet, at der anvendes et komplet system fra Holland Marine Parts, da systemet er designet med komponenter, der passer til hinanden.

Fordele ved jet-thrustere

Manøvrering med Jet-Thrustere fra Holland Marine Parts har mange fordele: Manøvrering af båden bliver en leg, selv på lidt plads og i hård vind. Systemet er stort set lydløst, fordi kavitation undgås, da der ikke er nogen propeller. Systemet har i sammenligning med traditionelle bovpropeller væsentlig mindre vandmodstand som følge af de relativt små åbninger i skroget. Yderligere har Jet-Thrusteren den fordel, at den kan installeres meget fleksibelt, og de relativt små skrog gennemføringer (60 mm) giver sjældent anledning til overvejelser om svækkelse af skrog, etc. Endeligt er systemet stort set vedligeholdelsesfrit, og der er ikke problemer med fremmedelementer i propelleren.

Her kan du læse mere om Jet-Thruster, der i Danmark forhandles af Jet-Thruster Danmark.

Det gives pt rabat på 10% til sejlnet brugere. Læs mere på De Blå Sider.

 

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Frichs billede

Prisliste!

Efter mange forespørgsler fra interesserede sejlere, har jeg besluttet at ligge JetThruster’s Priskatalog for 2012 på vores hjemmeside… klik her.

Bemærk venligst, at alle priser er i euro (ex. moms og fragt). Jeg tilbyder indtil videre 10% rabat til alle Sejlnet’s medlemmer.

Med sejlerhilsen

Thomas Frich
JetThruster Danmark

Henrik Bechs billede

Hvis den ønskes som bov thruster på en Dufour 40 - Hvilken enhed bør man da vælge. Båden vejer ca. 9 tons?

Henrik

Frichs billede

Hej Henrik.
Jeg har d.d. sendt dig en mail med tilbud på et JT-50, 24V Single system og et JT-70, 24V Single system. Begge systemer vil være velegnet til din Dufour 40.
Af hensyn til andre læsere i den tråd, tillader jeg mig også at svare her på Sejlnet.dk Smile
Messerabat:
Vi deltager i år på Bådmessen i Fredericia.
I den forbindelse kører vi med et særligt messetilbud med 15 % rabat på alle systemdele og 5 % på batterier, hvis du bestiller et system hos os inden messen slutter den 3. marts 2013.
Du og alle andre her på Sejlnet er meget velkommen til at kigge forbi på vores stand, nr. 1331, som findes i Hal A.


Med sejlerhilsner
Thomas Frich

Annonce