Ny Nordship 430 DS søsat

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

 

Så blev den første udgave af den nye Nordship 430 DS søsat. Nordship 430 DS har i lighed med Nordships øvrige modeller et moderne undervandsskrog med torpedokøl og fritstående spaderor. Riggen er ændret til en brøkdelsrig og er 75 cm højere end på en Nordship 43. Dette giver sejlegenskaber, der er væsentlig mere sportige end Nordship 43. Alt tovværk er eksempelvis ført tilbage til rorsmandens cockpit, hvilket sammen med den selvslåendefokken gør, at båden faktisk kan sejles af 1 person.

Dæksalon konceptet

Idéen bag Nordships dæksalon koncept er at skabe en cruising sejlbåd, der er letsejlende med sejl såvel som med motor. Netop da en stor del af tiden tilbringes om læ, enten når man ligger i havn, for anker, eller når man sejler i dårligt vejr - er dæksalonen er rigtig god idé. Nordship 430 DS har en dæksalon med panoramaudsigt horisonten rundt, der kombineret med den åbne apteringsindretning giver en ægte følelse af rummelighed. Apteringeren er udført i matlakeret mahogni - andre materialer kan dog vælges, hvis man ønsker dette.

File 4012

Dæksalonen i den nye Nordship 430 DS

Vinduerne i dæksalonen er bragt designmæssigt på linje med de øvrige Nordship modeller. Man har endda mulighed for at få isat termoruder, hvis man ønsker det. Netop dæksalon konceptet bevirker, at båden er enorm lys, idet dagslyset trænger naturligt ind af salonens vinduer.

Individuelle løsninger

Indretningen er bibeholdt som den tidligere Nordship 43 DS, men Nordship er som sædvanlig åbne overfor individuelle løsninger. I den første 430 DS har køberen blandt andet givet afkald på en sidekabine - til fordel for mere plads i forkahytten og pantryet.

File 4013

Forkahytten på den nye Nordship 430 DS

Der er som standard 6 sovepladser ombord, og de tre kahytter er indbydende og lækre. Den førstbyggede 430 DS har dog kun to kahytter ombord, idet den tyske køber har haft et ønske om denne indretning. Igen er Nordship fleksible og lydhør overfor kundens ønsker med hensyn til indretning af båden.

File 4014    File 4015

Agterkahyt og badeværelse

Prisen på en Nordship standard er 4.134.454 kroner med moms.

 

Foto: Nordship

 

Annonce