Nye multidisplays fra Raymarine

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Hele 4 spændende nye multifunktionsdisplays kommer på markedet fra Raymarine. Raymarine kom allerede i efteråret med den spændende nyhed e7, og de fire nyheder er en videreudvikling i samme kategori. Nyhederne blev præsenteret for offentligheden på bådmessen i Düsseldorf. De 4 displays kommer i to forskellige priskategorier fordelt i en C-serie og en E-serie. Det er dog muligt at koble E- og C-serien sammen, således at man kan have eksempelvis c95 i cockpittet og e95 under dæk. Hovedforskellen på de 2 serier er den måde, man betjener plotteren på. E-seriens skærm kan betjenes direkte ved at trykke på skærmen, mens C-serien kun kan betjenes ved hjælp af knapper.

File 5657

Skærmen er en touch skærm, hvilket betyder at man kan styre menuen med tryk på skærmen

Skærmen er en LCD skærm, der er baggrundsbelyst med LED for at forbedre den overordnede strømeffektivitet.

Inspiration fra Apple

Om E-serien skriver Raymarine: Ser godt ud. Ekstrem intelligent. Elsker at netværke!

Man kan se helt tydelig inspiration fra Apples produkter, idet ikonerne kan trækkes frem og tilbage mellem hjemmeskærmen og undermenuerne. Det vil sige, at det er nemt at opbygge sin egen hjemmeskærm, således at man hurtigt og let kan få adgang til de forskellige programmer. Raymarines nye software/styreprogram har fået navnet Lighthouse. Styresystemet er meget intuitiv, logisk, og det er visuelt indbydende og nemt at navigere. Menuen kan vises i 20 forskellige sprog, heri blandt naturligvis dansk.

File 5647

Nemt skift mellem hjemmeskærmen og opbygning af egen skærmbilleder, er nemt ved blot at trække ikonet til den ønskede placering på skærmbilledet

Synkroniser med iPad & iPhone

Omdan din iPhone (3GS og fremefter), eller iPad til en fjernbetjent display viewer. Med andre ord kan du får E-seriens display vist på din iPad eller iPhone. Det kræver, at man henter Raymarines Viewer App i App store. App'en er gratis at hente, og gør det muligt at kommunikere med plotteren ved hjælp af Wi-Fi. Det vil sige, at du kan se søkort, fiske-ekkolod, radar og termisk kamera, hvor som helst ombord via iPad og iPhone.

File 5648

Få multi displayets skærm vist på din iPad eller iPhone

Kan synkroniseres med Navionics

Multi Displayene kan også anvende de populære Navionics søkort. Det betyder ligeledes, at man kan have Navionics installeret på sin iPad eller iPhone, og derefter synkronisere med kortplotteren. Det giver mulighed for at planlægge en eventuel rute på forhånd, hvis plotteren er i båden, og man selv er derhjemme.

Pris

De fire nye multifunktions displays er i handlen fra februar 2012. Alle priser er cirka priser og uden kort.

e95 (9' skærm) 22.250 kroner

e125 (12' skærm) 25.970 kroner

c95 (9' skærm) 15.195 kroner

c125 (12' skærm) 17.795 kroner

Annonce