Oplev det maritime julemarked i København

Trine Søes billede
1
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 1 (1 stemme)
Danmark
55° 40' 53.4972" N, 12° 35' 38.8032" E

Som noget nyt i år kan du frem til den 22. december opleve Det Maritime julemarked i København. Tag børnene med om bord på gamle skonnerter og moderne skibe, hvor den maritime stemning kombineret med julen giver en helt fantastisk stemning. Varm jer på gløgg, grog og beskøjter og køb en unik julegave - det er essens af det maritime julemarked.

File 2331

Området omkring kvæsthuset byder på det maritime julemarked

Det Kongelige Teater, By & Havn, Copenhagen Admiral Hotel og flere af havnens smukke skibe står bag den første udgave af Det Maritime Julemarked på Admiralkajen, i Kvæsthusbassinet og ved og i Skuespilhuset i København.

Havnen byder på mange forskellige aktiviteter

Der bliver julestemning og maritimt prægede aktiviteter ved Admiralkajen, Kvæsthusbassinet og Skt Annæ Plads i den kommende weekend. Der er blandt andet mulighed for en gratis sejltur fra Admiralkajen til Operaen.

Det er første gang, at vi kan præsentere et maritimt julemarked i København. Det er godt, når byen og havnen fletter sammen – og jeg håber at få besøg af mange mennesker i weekenden. Det maritime julemarked er et godt alternativ til julestress og supermarked-muzak,” siger havneassistent Jens Frank.

Operaen og Skuespilhuset arrangerer særrundvisninger, nisseskattejagt og højtlæsning. Som et særligt lille lys her i den mørke tid bliver der mulighed for at købe gavekort til de skønne charterture, som bådene Havet og Halmø sejler i de lyse og lune måneder. Fra Restaurant SALT og skonnerten Johanne sælges lækker julevin til at tage med hjem og nyde til julemaden, ligesom der vil være mulighed for at købe friske fisk og andet godt fra havet.

Der bliver en række aktiviteter for alle, men det allerfineste, vi har at vise frem, er måske julebelysningen udendørs og de smukt oplyste huse og skibe fra den funklende Opera og Skuespilhuset til den imposante pakhusbygning,” siger adm. direktør på Copenhagen Admiral Hotel, Søren Anker-Ladefoged.

Udpluk af programmet fra Det Maritime Julemarked

Skonnerten Johanne er åben alle dage kl. 15.00-20.00, hvor der serveres kaffe, gløgg og æbleskiver i den lune salon under dækket. Her kan der også købes vin fra Holmegaard på Lolland.Galeasen Havet holder også åben alle dage kl. 15.00 -20.00 og byder på galeasegrog med beskøjter, hovmesterens økologiske gullashsuppe og fadøl. Havet sælger gavekort til sejladser på Øresund i påsken og pinsen.Hver torsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 15.00-20.00 holder der en fiskebil foran hotellet, hvor man kan købe dagens friske fangst.

SALT café er åben torsdag-søndag kl. 15.00-20.00. Her kan man varme sig på SALTs æblegløgg med hjemmebagte julesmåkager, lune æbleskiver med hjemmelavet marmelade og varme drikke. SALT sælger også den perfekte julevin til julemiddagen.

Hele programmet for Det Maritime Julemarked kan hentes her.

Annonce