Renovering af Århus Lystbådehavn giver flere havnepladser

Trine Søes billede
1
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 1 (1 stemme)
Danmark
56° 9' 59.4684" N, 10° 13' 19.2936" E

Med en samlet anlægssum på 3.9 millioner får sejlsportsfaciliteterne på Århus Lystbådehavn nu et længe tiltrængt løft. Det betyder også, at der kommer flere havnepladser i den populære havn. Ledige bådpladser i Århus Lystbådehavn har længe været en mangelvare, men i forbindelse med renovering og fornyelse af havnen etableres der nu flere havnepladser. De nye pladser i havnen etableres i form af en ny flydebro, og flere pladser ved de eksisterende broer. Det betyder, at det nu for første gang i mange år er muligt at få tildelt en bådplads i Århus Lystbådehavn.

De nye faciliteter er længe ventet

Bevillingerne skal bruges til en 110 kvadratmeter miljøvenlig pavillon med bade- og omklædningsfaciliteter, en 210 meter promenade- og anløbsbro langs sejlklubbernes idrætsområde, forbedringer af jollernes slæbested samt en kombineret både- og mastekran.

"Vi tror nu på, at det begynder at gå fremad for sejlsportens muligheder på Århus lystbådehavn efter nogle lidt vanskelige år efter den kommunale overtagelse af havnen", udtaler formand Per Risvang fra Århus Sejlklub.

Centralt beliggende lystbådehavn

Århus lystbådehavn har en meget central beliggenhed i Århus centrum, og med få minutters sejlads fra et af de bedste sejlområder i Danmark – Århusbugten. Århus Lystbådehavn er kendt for og kendetegnet ved et meget aktivt sejlsportsmiljø med store klassebådsfelter og stor stævneaktivitet.

File 2675

Nye havnepladser er længe ventet i Århus Lystbådehavn

Information om tildeling af pladser kan fås ved henvendelse til sejlklubben Bugten eller Århus Sejlklub.

 

Annonce