Så kan der sejles 4 nye DM'er

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

Dansk Sejlunion har godkendt 4 nye Danmarksmesterskaber i klasser, der har vist en markant aktivitetsfremgang indenfor de senere år. De 4 nye klasser, hvor der kan dystes om DM er; Melges 24, CB66, Kiteboarding og Zoom8-holdsejlads. I år bliver første gang, der kan sejles om officielle danmarksmesterskaber. Klasserne er blevet godkendt af Dansk Sejlunions bestyrelse efter flere år med tilgang samt øget aktiviteter.

Melges 24

På nationalt plan har der på kort tid været stor tilgang til Melges 24 klassen. I 2011 blev der sejlet EM i Aarhus. Efterfølgende deltog 20 besætninger til klassemesterskaberne. Melges 24 bådene skal sejle om danmarksmesterskabet den 18.-19. august 2012 i Hellerup.

File 6382

Melges 24 er hurtigt blevet en populær klasse i Danmark

Der er officielt 21 besætninger, der sejler Melges 24 i Danmark - et tal som Dansk Melges 24 klub håber vokser til over 30 besætninger inden 2012 sæsonen er slut.

CB66

CB66 er en let trailerbar kølbåd med sænkekøl, der kombinerer jollernes fart og sejlegenskaber med kølbådens stabilitet og udfordringer. I CB66-klassen har man også oplevet større aktivitet, og klassen kunne til 2011-mesterskabet mønstre hele 23 besætninger.

File 6383

CB66 er en lækker racer

CB66 dyster om Danmarksmesterskabet den 17.-19. august 2012, hvor klassen samles på Danmarks top - Skagen.

Kiteboarding - klassen vokser hurtigt

Kiteboarding blev for 2 år siden anerkendt som ISAF International Class, og er den hurtigst voksende disciplin indenfor sejlsporten set på globalt plan. I Danmark er der stor tilgang til kiteboarding, hvilket er baggrunden for DM godkendelsen.

File 6385

Kiteboarding er blevet meget populær både i udlandet og i Danmark

Zoom8 holdsejlads

Holdsejlads er stadig en relativ ny disciplin i Danmark. Hvis man kigger ud i verden, så er holdsejlads dog mere udbredt. Holdsejlads er intensiv sejlads med fokus på sammenhold, kommunikation, taktik og kapsejladsregler.

File 6384

Det bliver muligt at vinde DM i Zoom8 holdsejlads

I holdsejlads drejer det sig om at få hele holdet med – og ikke bare selv at sejle hurtigt. Det stiller også krav til sejlernes samarbejdsevner.

 

Tillykke til de 4 klasser!

Annonce