Spændende svensk nyhed - LIFE 7.5

Trine Søes billede
4.5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.5 (6 stemmer)

Hvis man ikke kan finde lige præcis en bådmodel, der passer til ens ønsker, hvad gør man så? - man bygger sin egen båd. Den tanke fik svenskeren Peter Keerberg for nogle år siden, da han ikke kunne finde en hurtig, enkel, flot båd med god plads om læ og mindst 4 køjepladser. Derudover skulle sejlbåden kunne trailes efter en bil, og ikke koste en herregård. Båden får navnet LIFE 7.5.

File 5937

LIFE 7.5 kommer kun til at veje 850 kg, så den kan trailes

Inspiration hentet fra fortiden

Inspirationen til båd modellen har Peter Keerberg fundet i blandt andet i båd modellerne Wally 82 og Elvström 717. Der er spor af fortiden i LIFE 7,5 - blandt andet fra den vidunderlige Elvström 717. Mit mål er, at vi kan få etableret en klasse og afvikle flere kapsejladser. Eksempelvis Tour Skandinavien, Marstrand-Skagen-Hanko-Marstrand, fortæller Peter Keerberg til Sejlnet.

File 5938

Peter Keerberg har fundet inspiration i modellen Wally 82 - LIFE 7.5 skulle gerne være en slags mindre udgave

De gode sejleregenskaber i centrum

LIFE 7.5 bådene bliver bygget på et værft i Polen. Skrog, dæk og interiør er udført i vakuum bagged sandwich med E-glas. Dette giver et stift, stærk og meget let skrog. LIFE 7.5 får et betydeligt sejlareal og en to meter dyb køl, hvor cirka 50 procent af bådens vægt er placeret. Alt for at sikre bådens gode sejlegenskaber. Der bliver to muligheder for valg af rig - aluminiums eller kulfiber.

File 5913

Den første LIFE 7.5 er ved at blive færdiggjort på værftet i Polen og kommer til Göteborg i marts 2012

Cockpittet har som standard teak dæk, og ønsker man teak overalt på dækket, kan dette tilvælges. Spilene ombord er fra Harken. Under dæk er fire køjer, og der er endda fundet plads til et lille køkken med vask. Det gør det muligt at tage på tur i en LIFE 7.5.

Pris

LIFE 7.5 kan købes fra april 2012. Varianten med aluminiums mast vil blive lanceret til 459 000 SEK inklusiv 25% svensk moms. I danske kroner vil prisen være omkring 387.442 kroner. Varianten med kulfiber mast får en dansk pris på omkring 425.000 kroner.

Data Life 7.5

Længde: 7.5 meter

Bredde: 2.5 meter

Dybdegang: 2.0 meter

Vægt: 850 kg

Sovepladser: 4

Relaterede Sejlnet artikler

Video - bådanmeldelse af Maxus 24

Spændende nyhed - Bavaria B/one

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Christian Bache Christiansens billede

Sådan en vil jeg ha'!
;0)

Annonce