Sundet Rundt & Sjælland Rundt - et brag af en kapsejlerweekend

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

Der er lagt op til et brag af en sejlerweekend i Helsingør den 29.juni til 1. juli 2012. Helsingør Amatør Sejlklub aflyser kapsejladsen Hesselø Rundt, og arrangerer i stedet for en twohanded kapsejlads i Øresund, der får navnet Sundet Rundt Twohanded. Samtidig sejles der Sjælland Rundt 2012, der ligeledes har start og mål udfor Helsingør Nordhavn.

Håndsrækning til cruising og flerskrogsbåde

En anden positiv ændring er, at flerskrogsbåde og crusing-både inviteres til at deltage i kapsejladserne. Vælger man at sejle under cruising bliver sejladsen sejlet efter søvejsreglerne, og de deltagende både skal føre nationalitetsflag for at markere, at de ikke sejler efter kapsejladsreglerne.

File 5804

Flerskrogsbåde er indbudt til kapsejlads

Der skal dog minimum 10 både til for at oprette en start.

Distancen bliver den store forskel

Idéen med at udbyde 2 forskellige slags kapsejladser samme weekend er, at det bliver muligt selv at vælge, hvilken slags man vil deltage i. Her er den primære forskel antal sømil, der skal sejles. Sjælland Rundt har en distance på over 200 sømil, mens Sundet Rundt bliver en tur på cirka 81 sømil.

File 5801

Sjælland Rundt har en distance på over 200 sømil

File 5802

Banekort for Sundet Rundt

Sundet Rundt 2012 bliver som bekendt en twohanded sejlads, hvilket betyder, at besætningen består af en skipper og en gast, der i bedste sammenspil skal sejle kapsejladsen.

Sjælland Rundt har været verdens største kapsejlads

Sjælland Rundt er en kapsejlads, der er sejlet hvert år siden 1947. Kapsejladsen var i 70erne og 80erne verdens største kapsejlads. Desværre er interessen for at sejle så langt gået af mode, men kapsejladsen er stadig en oplevelse ud over det sædvanlige.

File 5806

Sjælland Rundt var engang et stort tilløbsstykke

Sjælland Rundt er for de sejlere, der holder af at sejle. Kapsejladsen er blot det element, der gør det sjovt at lege med vinden, naturen og de andre deltagere. Jeg er sikker på, at mange flere vil nyde en Sjælland Rundt, hvis de var bevist om, hvor herlig en sejltur Sjælland Rundt er, siger Kim Dragstrup, formand for Helsingør Amatør Sejlklub.

2 forskellige baner ved Sjælland Rundt

Sjælland Rundt går oftest med Sjælland om bagbord - kun ved meget ugunstige vejrforhold vil den gå modsat. Der sejles på 2 forskellige baner alt efter, hvor dybt båden stikker. De mindre både gennem Bøgestrømmen, og de større både rundt om Møn gennem Grønsund.

Bane 1 (Mindre både): Omkring Sjælland gennem Bøgestrømmen: 216 sømil.
Bane 2 (Større både): Omkring Sjælland og Møn gennem Grønsund: 232 sømil.

Tilmelding

Har du lyst til at deltage i en af de 2 kapsejladser, så åbner tilmeldingen til begge kapsejladser den 1. marts 2012 på www.sjaellandrundt.dk

Relaterede Sejlnet artikler

De første både i mål ved Sjælland Rundt

Carbon3 er hurtigste båd rundt om Sjælland

Sjælland Rundt på indersiden en hyggelig succes

Annonce