Triumph - en stærk båd med stor sejlerglæde

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

 

Med en båd fra det amerikanske mærke Triumph boats skal du ikke bruge tid på polere, reparere glasfiber og vedligeholde båden - du kan med andre ord koncentere dig om at sejle.

Triumph bådene er nogle af USAs politi og redningstjenesters foretrukne både grundet deres hårdførhed og stabilitet. Her sætter effektiviteten dagsordenen, og ikke om glasfiberen skinner, når du sejler ud af havnen. Når du køber en Triumph båd, er den ikke blank, men til gengæld ser den efter en årrække pænere ud end en glasfiber båd, og den holder sig sådan.Forlæng sejlsæson - båden sejler igennem is

Alt i båden er rustikt opbygget. Det rustfri tower omkring styrepulten er i slebet rustfri, og passer perfekt til bådens maskuline udstråling. Alle låger, hængsler og klamper er overdimensioneret og giver et godt indtryk af holdbarhed. Indtrykket båden efterlader er - ”brug mig og jeg kan holde til det”. I vinterhalvåret kan man sagtens sejle, selvom der er is på vandet. Skrogets konstruktion gør, at når du smadrer igennem bølgerne, er lydniveauet lavere, end man nogensinde vil kunne opnå i en almindelig båd. Skroget er tilmed så stærkt, at man kan slå direkte på skroget med et baseball bat eller en forhammer uden, at det efterlader mærker.

File 1650

Triumph bådene kan sejle igennem is uden problemer

Triumph har rent faktisk eksperimenteret med at tabe en båd fra en helikopter, køre den efter en bil uden trailer, sprænge dynamit ved siden af den eller køre den ud fra en høj skrænt. Alt sammen uden skader! Det betyder også at ved påsejlinger af objekter i vandet eller andre ting - er det omgivelserne, der tager skade. ”Beskyt molen, brug fendere”, lyder et andet slogan. Skulle din Triumph af mystiske årsager gå i stykker, sikrer konstruktionen, at båden eller dele af den altid vil holde sig flydende.Skroget bygget i 3 etagers høj ovn

Hvordan lader alt dette sig gøre? Båden er bygget i en speciel hårdfør plastik type, der hedder Ropolene med et mellemlag af skum, som både virker stødabsorberende og lydisolerende. Yderste skal er et lag Ropolene på cirka 1 cm, efterfulgt af 3-4 cm plastik skum, igen afsluttet med 1 cm Ropolene.

File 1654

Her kan man se skroget på en Triumph båd skåret igennem

Konstruktionen foregår i en ovn på størrelse med et 3 etagers hus, hvor støbeforme fyldes med det specielle Ropolene plastikpulver. Støbeformene vælter rundt i alle vinkler, hvorved pulveret under opvarmning til 600 grader, fordeler sig i alle leder og kanter og derved sikrer sig et fuldstændig tæt, fejl- og luftfrit skrog.Ingen fis med vedligeholdelse og pynt

Ulemperne ved denne konstruktion er få. Men det er klart, at en plastikoverflade aldrig vil kunne skinne som gelcoat eller lak. Desuden gør den specielle støbekonstruktion og det dyre materiale, at prisen er en smule højere end en tilsvarende glasfiber båd. Til gengæld lover importøren i Danmark, Bluebay Marine A/S i Silkeborg, at når man køber en udstyret model fra Triumph, finder du ikke en tilsvarende model med samme udstyr billigere. ”Det er en båd for de mænd, som vil signalere brugbarhed og holdbarhed. Og som ikke gider alt det fis med vedligehold og pynt” siger kundekonsulent Daniel Krigslund fra Bluebay Marine.

File 1655

Ikke så meget fis og pynt ombord - her skal sejles

Daniel forsætter; ”Produktsortimentet dækker mest fiskebåde fra 17 til 22 fod, men der gemmer sig også en enkelt bowrider i serien. Vi har meget store forventninger til salget herhjemme, for vi var fuldstændig forgabt i Triumphs både efter at have set og prøvet dem live. Det er den type både, som folk med 100 procent sikkerhed anbefaler til hinanden. De er ved viral markedsføring blevet enormt populære i USA og bare vent, de bliver også store her i Skandinavien”.

Bluebay Marine tager i første omgang 2 forskellige modeller hjem, som du vil kunne opleve til bådmessen i Fredericia til foråret. Prisen starter fra ved 249.900 kroner. Hvis du skulle have lyst til at se Triumph bådene i aktion, bør du se disse videos, hvor Boattest.com tester de forskellige Triumph både.

Annonce