Uheldig ulykke ved Frederiksværk Lystbådehavn

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen
Danmark
55° 57' 47.3976" N, 11° 59' 54.8484" E

Vigereglerne blev ikke overholdt i går aften i Frederiksværk Lystbådehavn i Nordsjælland. Et uheldigt sammenstød mellem en speedbåd og en jolle ved lystbådehavnen ved 18.15 tiden igår aftes. I speedbåden befandt sig en 35 årig mand, der førte speedbåden, derudover speedbådens ejer og en kvinde - alle tre fra Græsted. De var på prøvesejlads i speedbåden. Jollen var med som ledsagerbåd til speedbåden og blev sejlet af en 41 årig mand fra Jægerspris.

I havnebassinet blev jollesejleren kortvarigt uopmærksom, og som resultat påsejlede han speedbåden agter, der heldigvis havde nedsat hastighed. Bådejeren af speedbåden blev i forbindelse med påsejlingen ramt af jollen. Han blev efterfølgende bragt til Hillerød Sygehus, hvor han modtog behandling.Der er på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, hvorvidt føreren af motorbåden havde speedbådsbevis/duelighedsbevis eller i det hele kendte til vigereglerne.

Ulykken understreger vigtigheden af at holde behørig udgik ved sejlads og overholde vigereglerne. Få minutters uopmærksomhed kan havde store følger både på matriel og mandskab.

Annonce