Vandscootere har nu fri sejlads i Danmark

Trine Søes billede
4.5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.5 (6 stemmer)

Der er godt nyt til dem, der kan lide at sejle stærkt på en vandscooter. I fredags blev der afsagt dom i Højsteret i en sag, der startede helt tilbage i 2005. To mænd var dengang blevet idømt bøder på 1500 kroner for at sejle på vandscooter på Kolding Fjord. De ville imidlertid ikke betale bøden, og sagen kom året efter for retten, hvor mændene blev dømt til at betale bøderne. Mændene var både i by- og landsretten dømt for overtrædelse af den såkaldte vandscooter-bekendtgørelse. I fredags endte sagen i landets øverste domstol - Højsteret.EU lovgivning tilsidesætter dansk lovgivning

Vandscooter bekendtgørelsen fastslår, at vandscooter kun må sejle på særlige baner. Der findes i Danmark to baner til vandscootersejlads - en ved København og en ved Grenå. Men de to mænd kan takke EU-lovgivningen for, at de ikke blev dømt efter dansk lovgivning på området. EUs love/regler på området overtrumfer nemlig de danske love - for interesserede er det artikel 34 i Traktaten om den Europæiske Unions funktionsmåde.

Dommen fra Højesteret betyder, at de danske regler er for vidtgående i forhold til EUs love/regler. Dermed er det bekendtgørelsen selv, der er ulovlig, og ikke vandscootersejlernes overtrædelse af den.

Konsekvensen af dommen er, at vandscootere kan sejle alle de steder, hvor speedbåde også må sejle.

 

Foto: Jet-trade

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Benjamin Götkes billede
Åh nej! Jeg bryder mig ikke meget om vandscootere. De sejler for stærkt i forhold til menneskets reaktionsevne. Hvis man skal sejle med vandscootere SKAL man have speedbådskørekort, samt man skal 200 meter ud fra kysten før man planer. Jeg har stor frygt for dem der sejler rundt på 50 cm vand med 90 km/t. Det er ikke altid at de holder sig til reglerne, og jeg plejer at melde dem. Jeg synes det er ansvarsløst.

Annonce