Vandscootere klar til at sejle i Danmark

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

 

Efter Højesteret sidste år i november måned fastslog, at danskerne nu kan sejle lovligt med vandscootere ud for de danske kyster, bliver der helt sikkert et øget fokus på salg af vandscootere på forårets bådmesser. Vandscootere betragtes nu som små speedbåde.

Det var Steen Pedersen, der ejer firmaet Jet-Trade, der kæmpede den lange seje kamp for vandscootere. Hele 15 års kamp i retssystemet, kæmpede han, før dommen var klar.Jeg var utroligt glad for afgørelsen. Det har både økonomisk og tidsmæssigt været uhyre belastende for Jet-Trade at føre denne sag, hvor vi har engageret flere højt respekterede advokater og EU-eksperter”, fortæller Steen Pedersen.Plads til alle på havet

En vandscooter kan sammenlignes med en mindre speedbåd. I modsætning til jetski er den beregnet for flere personer, og den behøver ikke plane for at sejle.Hvis bare man overholder søvejsreglerne og ikke støjer og sviner, bør der være plads til alle på havet. Vandscootere i dag støjer mindre og bruger mindre brændstof end speedbåde, og jeg har aldrig forstået, hvorfor de skulle forbydes. Det svarer til at sige, at motorcykler kun må bruges på en bestemt vejstrækning i Århus...det gør man jo ikke,” konstaterer Steen Pedersen.

Oplev vandscooterne på Fredericia Boat Show 2011

Med den juridiske sejr i bagagen glæder Steen Pedersen sig til blandt andet at kunne præsentere de seneste vandscootere fra canadiske Sea-dooFredericia Boat Show 2011.

File 2569

Sea-doo vandscooterne kan opleves på Boat Show i FredericiaSelvfølgelig er det en forretningsmæssig fordel for os, at vandscootere er blevet ’frikendt’. Men det principielle i sagen har sandelig også været det brændstof, der har fået os til at holde ud i så mange år”, påpeger Steen Pedersen.

Boat Show afholdes i Fredericia Messecenter fra den fredag den 25. februar 2011 til søndag den 6. marts 2011. Du kan opleve de nyeste trends inden for det maritime miljø, masser af grej, sejl- og speedbåde på messen.

Relaterede Sejlnet.dk artikler

Vandscootere har nu fri sejlads i Danmark

Annonce