VM i Laser Radial slut - få sejladser sejlet

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen

VM i Laser Radial er netop slut i skotske Largs. En noget skuffende affære for de danske sejlere, idet vejret har spillet sejlerne et puds. Sejlerne skulle have afsluttet medalrace idag, og var på vandet i mere end 5 timer afventende for mere vind. Men vandoverfladen var spejlblankt, og vinden helt væk, og man valgte i sidste ende at aflyse dagens sejladser.

Kun 1 sejlads sejlet i Medalrace

Den manglende vind resulterede i, at VMs medalrace blev afsluttet med kun 1 sejlads. Bedste dansker blev Horsens sejleren Anne Marie Rindom, der placerede sig som nummer 28 ved VM. Vejret i Largs har vist sig fra vindstille til tornadoer, og flere af sejlerne har udtalt, at det er ærgeligt, at man ikke kunne gennemføre flere sejladser.

Allerede omkring klokken 16 blev det besluttet, at der ikke skulle sejles mere, fordi der også skulle være tid til de officielle ceremonier -  såsom præmieoverrækkelser.Et fattigt VM


Det har været en speciel oplevelse for de danske laser radial-pigerne, som netop har afsluttet VM i skotske Largs. Det betyder også, at de fem danske besætninger ender et godt stykke nede på resultattavlen. Og det er træner Ditte Juul ikke helt tilfreds med.

Det er bittert. Vi har kun nået at sejle en enkelt finalesejlads, og normalt bliver der hentet rigtig mange point i dem. Det var jo nu, vi skulle have sat slutspurten ind. Så vi sidder tilbage med en lidt flad fornemmelse, for det har virkelig været et ’fattigt’ VM”, siger Ditte Juul.

 

Samlet resultat ved VM i Laser Radial

28. Anne Marie Rindom (Horsens Sejlklub) – 86 p.

31. Maiken Schütt (Horsens Sejlklub/KDY) – 90 p.

32. Alberte Holm Lindberg (Aabenraa Sejl Club/Fredericia Sejlklub) – 91 p.

45. Sarah Gunni (Skovshoved Sejlklub/KDY) – 110 p.

49. Cathrine Hall (KDY) – 121 p.

 

Foto: Mick Anderson for Dansk Sejlunion

Annonce