Hvilken lak til dørk under dæk

Rune Gøgsigs billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

De gamle dørk plader under dæk er ved at blive skiftet.
Jeg har fået lagt teak finer på en god krydsfiner plade. Det hele er skåret ud så det passer og er klart til at få lak. Men hvilken lak.

Er kommet frem til følgende produkter:
Tonkinlak
Epifanes Teak lak
jotun clipper 2

Hvad er jeres erfaring med lak, som sagt det skal bruges til at gå på så det skal være slidstærkt. jo og nok en 5-6 lag.

/Rune

Det er hos dem jeg fik finer på.
http://www.brabrand-finer.dk/

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Finn Bs billede

Hej, alle 3 er fine valg, men du kan også overveje Owatrol. Ca. 10 gange med ow.1 og 1-2 gange ow 2. Det er meget let at arbejde med og det er nemt at udbedre evt. Ridser.
Mvh. Finn B

Rune Gøgsigs billede

Som jeg kan læse så er OW2 ikke en lak, men noget det giver en højglans finis oven på træet. Er det korrekt forstået?

Finn Bs billede

Ja

oems billede

Jeg har samme problem.

Jeg har nogle dørkplader, som jeg er i færd med at slibe fint, og så ville jeg også lakere dem a.h.t. slidstyrke. Og jeg er i tvivl om der findes en skridsikker lak.

Mine (meget slidte) dørkplader så formodentlig ud som disse i teak og koto da de var nye: http://www.brabrand-finer.dk/produkter-til-private/9/

En mulighed er naturligvis Hempels skridperler, men så får det et lidt forkert look. Jeg ville foretrække en mat lak, som altså bare er lidt skridsikker.

Rune Gøgsigs billede

Jeg har valgt ikke at gøre noget for at gøre dørkpladerne skridsikre. Men kan godt følge ideen.

Finn Bs billede

Så længe lakken/dørken er tør er lak ikke glat, men pas på med våde fødder eller sko, så bliver det glat. Men det er alt andet jo også. Alternativt kunne man slibe teaken pæn, og så vedligeholde med brun sæbe.
Mvh. Finn

Rune Gøgsigs billede

Jeg fandt den her side : Mine erfaringer med olie & lak http://www.selma3.dk/default.asp?Id=29.

Det kunne godt være den løsning jeg vælger.

Har lidt kig på en Wagner W560 eller W 560 maritim sprøjtepistol men der findes de to udgaver og jeg kan ikke finde ud af hvad forskellen er.

Rune Gøgsigs billede

Så fik de olie, så skal jeg bare finde tid til af få dem givet noget lak.

File 10127

File 10128

Jesper Thomsens billede

Jeg har renoveret hele båden incl al apteringen. Dørken er som den fra Brabrand finer, jeg sleb den helt ned, vaskede den af i oxalsyre og gav den 6 gange Trip Trap Skibslak. Det er 2 år siden nu, og det ser stadig nylakeret ud. Det er blankt, men jeg har aldrig haft problemer med at det er glat. Jeg over vejer at give det et par gange mere, med mellemslibning med meget fint sandpapir, så det står mere blankt.

oems billede

Mener du, at den er som den der er vist i 'teaktræ og koto-finer'? (http://www.brabrand-finer.dk/produkter-til-private/9/)

Hvad mener du med 'sleb den helt ned'? Finerlaget er jo kun nogle få mm. Du mener vel at du sleb al tidligere behandling af?

Hvorfor vaskede du i oxalsyre, - det er jo ikke glasfiber Smile ?

TripTrap skibslak fås i en glans 90 (blank) og glans 20 (mat), hvilken brugte du? Jeg gætter på den blanke, men jeg kunne jo forestille mig at den matte ville være endnu mere skridsikker end den blanke.

Jeg takker for svarene, idet jeg håber du gider ulejlige dig Smile

Jesper Thomsens billede

Hej
Ja, den i koto og teak. Ja, jeg sleb ned til rå træ, altså af med den gamle lak. Nej, det er ikke glasfiber, men oxalsyre bruges også på træ, det fjerner misfarvninger og lysner gulnet træ, det giver et rigtig flot resultat. Efter behandling med oxalsyre er det vigtigt at skylle grundigt med vand, der må absolut ikke være noget oxalsyre tilbage, da du ellers vil få udtræk af det salte der er i. Mange lakker vil heller ikke hærde, hvis det ikke er helt renset af igen. Bagefter skal det selvfølgelig tørre helt.
Jeg har brugt glans 90, og har aldrig haft problemer med at skride på gulvet.

oems billede

1000 tak Smile Skulle lige være helt sikker...

Andys billede

Jeg har lært at sikkerhed kommer frem for alt.. derfor går man ikke på lakeret flader i en båd..

Jesper Thomsens billede

Jo, det gør man. Det er jo dørk og ikke dæk vi snakker om, jeg tror aldrig jeg har set en båd med en dørk der ikke var lakeret.
Der er muligvis forskel, min er en 37 fods sejlbåd, sådan en har altså typisk lakeret dørk. Iøvrigt er min lavet til oceansejlads...med lakeret dørk

Jesper Thomsens billede

Rune, må jeg spørge hvor meget du gav for fineringen? Og hvor store er pladerne? Det ser godt ud!

Rune Gøgsigs billede

Pladen er en birke x-finer plade 120x244cm til cirke 500kr det bedste jeg kunne finde i Aarhus købt hos Stark. Mange lag. Vi fik teakfiner for cirka 800 kr kun teak på den ene side og et andet produkt på bagsiden.

Jacob Laugesens billede

De 800kr det både for fineren og at de limede det på?

Rune Gøgsigs billede

Ja, det var det.

Jesper Thomsens billede

Det lyder billigt! Tak.

Rune Gøgsigs billede

Synes nu at det er lidt dyrt for teak finer... det er jo ingen gang 1 mm tykt.

Rune Gøgsigs billede

Det begynder at ligne noget.... Så blev det sidste passet til og nu mangler der 8 klodser til at støtte pladerne i midten. Ja og så en to tre gange lak mere.

File 10258

A. Hansens billede

Kæft hvor er det flot.

SJespersens billede

Hvilken en endte du så med at bruge? Resultatet er da i hvert fald blevet rigtig rigtig godt!

Jeg har selv brugt Clipper 1 og 2, som jeg er meget tilfreds med. Dejlig nemt at arbejde med og giver et flot finish. Og så fandt jeg også en side med hurtig levering, som jeg godt kan anbefale og også bruger til andre ting end lak. (http://marinelageret.dk)

Annonce