Kanalkort

Annonyms billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Til Berlin ad hovedvejen går via NOK= Nord Ost See kanal = Kielerkanal fra Holtenau til Brunsbüttel. Opstrøms Elben, Hamburg, Sluse Gehsthacht, Lauenburg. ESK= Elbe Seiten Kanal som er 110km lang. Ind på MLK = Mittel land Kanal som via Wolfsburg, Rothensee, Burg, Brandenburg, Potsdam fører til Berlin.
Aktuel Vandstand kan findes på "ELWIS" / Pegelonline.de / eller openseamap.original.

Den spændende rute går via Travemünde, Låubeck, ind på ELK=Elbe Lübeck Kanal også kaldt Travekanal da det er floden trave der benyttes.
Fra Lübeck til Møln, Güster See, Lauenburg. Fra Lauenburg opstrøms Elben til Blechede hvor der kan tankes billig Diesel. Videre til Dömitz.
Ind på Elde Kanal hvor man virkelig er på tæt på naturen. Visse steder er kanalen som at sejle på Odense Å. Nu er det total afslapning. Ved skillevejen Elde -Størkanal - Havel skal man vælge om man vil til Schwerin, så bøj af til bagbord, eller retning Berlin, så er det til Styrbord. Nu følger en masse små og større byer frem til Waren som ligger i den nordlige enden af Müritz See. Tag ikke fejl af søen, der kan stå 2m høje bølger i stormvejr.
Der er nogle lavvandsområder men følger man farvands afmærkningerne er der ingen problemer. Man fortsætter på Havel retning Oder Havel Kanal. Der er masser at se undervejs. Eks. Fürstenberg med Koncentrationslejrene hvis man interesserer sig for den del af historien.
Et smut til Rhreinsberg og Schwarzer See.
I og omkring Zedenick ligger en del gamle teglværker hvoraf et er museum med en lille havn og god Restaurant. Teglværkerne leverede materialerne til genopbygning af Berlin.
Efter Schl. Liebenwalde skal ikke snyde sig for at tage et smut til Hebewerket Nieder Finnow. I et badekar bliver man løftet 28m op. En gammel stålkonstruktion fra 1934. Konstruktøren begik selvmord dagen før indvielsen. Han var kommet i tvivl om det virkede.
Tilbage mod Berlin kommer man forbi Oranienburg som er en ny og moderne by. Den blev totalt ødelagt under 2. verdenskrig. Ved indsejlingen til byen holder en Bæver familie til som dagligt fodres af de omkring boende.
Fortsæt på Havel til Spandau. Nu ligger Berlin foran til udforskning.

Annonce