Kystnære havmøller i Danmark

Allan Lavridsens billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

Vedhæftet er pdf: Udkast til offentlig høring af "Kystnære havmøller i Danmark" - tag et kik hvordan det vil påvirke dit lokale sejlområde.

Her hos mig bliver et kæmpe område på 226 km2 i Køge Bugt måske til en havvindmølle park, og masser af dejlig sejlernatur forsvinder. Er det virkelig det værd ? Og så er der ikke engang økonomi i det, vi skal betale 50% overpris for den el der kommer ud.

Her er et overblik

File 7752

 

Kilde Minbåd

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Trine Søes billede

Seriøst vi må til kamp, politikkerne er godt igang med at forpeste havet med vindmøller, som de pakker inde i en etikette, der hedder grøn energi.

Erik Hingebjerg Hansens billede

Lige en enkelt kommentar fra mig, og det er ikke for at være på tværs, men for at der også kan være en fornuftig jord at leve på, til vore efterkommere.
Jo det er 'træls' med de vindmølleparker overalt, rundt om vort kære Danmark, men den fosile brændstof vare jo ikke evigt, desværre, og alligevel, for jo mere fosilt brændstof vi fyre af, jo mere belastet bliver vore ydre omgivelser, hvilket ikke er til gavn, hverken for os eller vore efterkommere.
Ikke at forglemme, så skaber det også arbejdspladser rundt om i hele Danmark, hvilket vi har ekstremt brug for i disse krise tider, og ikke mindst så forbliver der en del ekstra arbejdspladser på offshore møllepladserne, hvilket er at fremtidssikre beskæftigelsen.
Ud over vore egne vande og land, så må vi ikke glemme hvor meget der eksporteres fra lille Danmark, i form af vindmøller eller enkeldele til disse, Siemens WindPower og Vestas er jo et par af de store aktører på disse områder, og tænk engang på, hvor mange der er skabt plads til i disse virksomheder, ja det er rigtig mange, som vi ikke skal betale underhold til, altså ikke så meget i skat Wink
For at bevarer disse arbejdspladser hos de store vindmølle producenter, og dermed eksporten, er vi nød til at opstille vore egne produkter i Danmark, for hvis ikke vi selv vil have dem, hvorfor skulle resten af verden så købe, nej vel, det er jo et eller andet sted en skrue uden ende, godt eller skidt, afhængig af hvordan man ser på det.
Nationalistisk og en del personligt, er jeg stor tilhænger af vindmølleparker offshore, men vil selvfølgelig også gerne at vi kan beholde de gode og smukke sejler omgivelser, så vi kan se et afstressende formål med at have vores både, nååå ja, det er jo også ferie og almen hygge det handler om, når vi sejler, og det skal der jo selvfølgelig også være plads til, og jo selvfølgelig er jeg er stor tilhænger af sejlerlivet.
Når alt dette er sagt / skrevet, så burde alle mølleparker flyttes så langt ud, at vi stadig kan sejle rundt om DK, uden at skulle zig-zagge mellem mølleparker.

Håber ikke at ovenstående er grund til sure miner, men blot en fornuftig diskution og mulighed for at dele opfattelser af mølleparkerne.

mvh Erik

Allan Stenders billede

De må bare opstilles hvor det alligevel er for lavvande til at sejle. Vi stikker 1,7 M, alt under den dybde kan de bare gå i gang med Smile

Lød det en smule egoistisk?

Er også tilhænger af grøn energi.

Allan Lavridsens billede

Problemet med vindmøller, udover at de er grimme og ødelægger naturen, er at der egentlig ikke er nogen der ved om det er miljøvenlig energi. Der er blevet skabt en tilskudsjungle så uigennemtrængelig at det efterhånden er umuligt at gennemskue hvad der er objektivt bedst. Møllerne bliver bygget fordi staten beslutter at det er en "god ide", ikke fordi der er nogen der har forholdt sig til om prisen på el, CO2 belastningen af produktionen, osv er den mest økonomiske og miljøvenlige løsning. Jeg kunne godt tænke mig at mange tog hensyn til vores dejlige kystnære områder og præsentede os for nogle objektive beregninger. Ikke flere følelsesmotiverede løsninger på en alvorlig problemstilling.

Så i princippet, hvis man skal følge den nuværende logik, er det også en god ide at ansætte 100.000 danskere, investere i 100.000 motionscykler med dynamo, give hele projektet 10 milliarder i tilskud. Så fik man "grøn" energi, danske arbejdspladser og "billig" strøm.

Nå, men for at holde mig mere til sejlsporten - så betyder det her hos os ved Øresund at et kæmpe sejladsområde bliver ødelagt for altid og gevinsten er 50% dyrere el og veltilfredse aktionærer i Vestas.

mvh Allan

Erik Hingebjerg Hansens billede

Jeg kan godt følge dig Allan L. men i området ud for Esbjerg har vi i mange år haft en 'ødelagt' havmiljø, da Horns Rev jo er fyldt med møller, og vi må ikke komme på revet overhovedet, kun hvis man skal arbejde i forbindelse med møllerne, hvilket også betyder af en af de gode fiskepladser, tæt på Esbjerg, er lukket, ikke interessant for vore fiskere, så der er mange der rammes af møllerne, men de store indusri og container havne ødelægger også vores udsigt, og fritidssejler miljø, og sådan kan vi blive ved.

mvh Erik

Allan Lavridsens billede

Vores børn vil om årtier kikke tilbage på nu, og undre sig over hvordan man dog kunne finde på at ødelægge de danske kyster med en grim glasfiberskov af ineffektiv sekstenhundretals teknologi. Men det er bare min mening, måske tager jeg fejl.

Mvh Allan

HOs billede

oss min mening, hvor meget værdi er det i, at efterlade en total ødelagt natur, bare for at tjene ussel mammon?
Havmølle parker er fint ude til havs, husk også lige på hvor mange personer der er blevet syge og indvalideret af fremstilling af vingerne i Lunderskov alene.

Erik Hingebjerg Hansens billede

Allan, da platformene Tyra East & Tyra West blev sat i produktion i 1984, snakkede man om, at de skulle stå der højst 25 år, for så var vore reserver væk, men de står der endnu, og dengang kunne man kun udnytte ca. 10% af forekomsterne, idag er man højre oppe, og set med 2012 øjne, så er det også ineffektive oldtidsfund, disse platforme, så udviklingen går sådan, at alt bliver ineffektivt og 1600'tals teknologi.

Hans, du har ret, det er meget trist at så mange mennesker har fået deres liv ødelagt, eller endnu værre, har mistet det. Men uanset hvad vi gør, så kræves der liv i industrien og udviklingen, desværre.
Os forkælede dansker, er bare heldige med, at vores platforme ligger 200km ude i Nordsøen, og ikke som i USA, Det Røde Hav og Middelhavet, så tæt på stranden at man ser det hver eneste dag, for det er absolut ikke et kønt syn, men en nødvendighed.
Uanset hvad vi siger / ønsker, så kræver olie industrien også sine offer. Diesel røgen er kræftfremkaldende, og en blanding af et usundt liv i en lastbil, dieselrøg og tobak er dødelig, har vi set i vor familie.

Jeg skriver ikke for at være fortaler for det ene eller det andet, jeg har arbejdet i begge lejre, startede i offshore industrien i 1983 efterfulgt af vindmølle industrien i 2007, så jeg kender lidt til begge dele, og vil ikke foretrække det ene frem for det andet, men vil gerne at vi har en så pæn og ren jord som muligt, at overdrage til vore børn, børnebørn mv. og min holdning er nok forstærket den vej, siden jeg for næsten 6 år siden blev bedstefar.

God vind, weekend og sommer
mvh Erik

oems billede

Jeg synes ikke havvindmølleparker pr definition er grimme. Jeg synes de er imponerende, nogle gange lidt mere end imponerende. Vindmøller på land synes jeg generelt set er smukke og pynter på landskabet. En gang var der jo også samme debat om disse. Hvem synes at Studstrupværket eller Skærbækværket er kønne? Begge med placeringer i smukt land/vandskab?

Jeg medgiver at placeringerne skal overvejes. F.eks. ser det da voldsomt ud i Køge bugt. Alle bygningsværker som mange mennesker skal leve med, betragte osv. bør i det hele taget ud i samme slags offentlige debat som nu vindmølleparkerne er kommet. Ros til de folk der har lavet planchen og sendt den til debat.

Jeg føler mig ikke trådt på tæerne af forslagene, men vil da godt lige have nogle af dem visualiseret lidt mere.

Michael C.s billede

Jeg er også af den opfattelse at vindmøller ikke er absolut grimme, dog heller ikke absolut kønne, men det efterlader altså stadig spørgsmålet om hvordan vi så, skaffer energi i en eller anden form til det stadig stigende forbrug af kraft.
Altså kan jeg har ikke fantasi nok til at tro at vindmøller ikke skulle være en energirigtig kraftgiver. Stående på land, er der et støj problem, det er identificeret og der er nedlangt klager i rigelige mængder på den front, og skulle så den situation opstå at skidtet løber løbsk – (det er også set før), stående i vandområde ville jeg ikke være så nervøs som hvis den var stående på land ville jeg sgu ikke være i nærheden hvis det skete. Når det blæser oppe i vindstyrker hvor det sker, er der jo ikke mange der sejler alligevel. Vi må jo forholde os til de udsagn som jo oftere og oftere kommer vedr. den globale opvarmning. Jeg vil påstå at vindmøller + de sikkert mange snedige opfindelser der ligger på patentkontoret der ikke er kendt offentligt, er mere energirigtige end f.eks. kulfyrede kraftværker eller atomare kraftværker. Hvor mange der er uenige i den påstand er jeg spændt på Shock).
Allan Stender skriver d. 29/06-2012 citat: De må bare opstilles hvor det alligevel er for lavvande til at sejle. Vi stikker 1,7 M, alt under den dybde kan de bare gå i gang med Smile. Citat slut. Vi er helt enige der, god replik.

Annonce