Links til vores private Sejlerhjemmesider

Rikkes billede
4
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4 (4 stemmer)

Hej med jer..

Som ny sejler (2013) har jeg pjøjet internette gennem for at finde brugbare tips og triks for familier på vandet. Jeg har ledt efter madlavning ombord, jeg har ledt efter tøj, jeg har ledt efter ordforklaringer ol. Jeg tror snart ikke der den ting jeg ikke har søgt på.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at se jeres private hjemmesider. Med jeres historier på, hvor i har sejlet, hvor i skal hen, hvordan i har fået jeres teenagere til at synes godt om sejlads i ferien (stort tema her), hvor sejler i hen til sommer osv.

Jeg har lavet en blog, mest for at vise familien hvad vi laver, når vi er ombord. Mit mål er også, at vi næste år selv kan huske hvad vi har lavet og hvor vi har sejlet 2014. Min første ferie gik på Limfjorden, rundt om Mors, ned forbi Oddesund, med tanke om at fortsætte til Lemvig. Blæsten var dog ikke med os, og ej heller var modet.

I er velkommen til at kigge ind på http://myview.dk/ og jeg håber i vil dele igen med mig Smile

Super godt forum her på sejlnet.

Rikke

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Lars Helboes billede

Hej Rikke.

Det var da en fin ide - og en fin side du har fået lavet.

Vi læser selv mange blogs og hjemmesider for at finde inspiration til nye steder at sejle hen, samt bare at dele andres sejleroplevelser.

www.sejlbaadenjosefine.blogspot.dk

Lars

Rikkes billede

Hej Lars

Det er lidt sjovt at læse jeres blog. Det er dejligt med nogle fotos - laver i den direkte fra telefon, eller sidder i om aftenen og skriver "dagbog"?

Flotte fotos - glæder mig sådan til at sejle igen..

Jeg tror jeg holder lidt øje i sommeren om i skriver nyt fra 2014

Rikke

Lars Helboes billede

Hej Rikke.

Vi skriver helt sikkert igen i 2014.

Vi havde tidligere en hjemmeside, men det er langt nemmere at opdatere denne blog.
Den føres som en "gammeldags" logbog. Prøver at opdatere hver dag, men vil ikke være slaver af den.
Vi opdaterer næsten udelukkende via en app på en iPad.

Vi synes selv det er sjovt at læse tidligere indlæg og mindes nogle dejlige sejladsdage.

Vi glæder os også til at få startet sæsonen igen.
Drømmene har gået på Göteborg området, eller Limfjorden.
Lige nu er vi mest tændt på Flensborg, Slien og Kiel området, men nu må vi se hvordan vinden blæser.....

God vind
Lars

Allan Lavridsens billede

Hej Rikke,

Man kan uploade foto direkte fra sejlnet app til galleriet
http://www.sejlnet.dk/side/om-sejlnet-app

mvh Allan

maskinmesterens billede

God ide Rikke, man kan nu tilføje sin hjemmeside til profilsiden

http://www.sejlnet.dk/user/minkonto/profile/profile

mvh maskinmesteren

Rikkes billede

Hej Maskinmester!

Det er hermed gjort! Smile Det havde jeg ikke været opmærksom på, så tak for tippet..

Mvh Rikke

Thea Lindbergs billede

Hej Rikke.

Nu har jeg ikke en hjemmeside, der giver svar på de spørgsmål, du stiller - men jeg kan forestille mig, at de findes i rigt mål - og kommer flydende i en lind strøm - på din opfordring.

Maden om bord hos os tilberedes ofte i kabyssen, som består af 2 gasblus samt en gasovn. Men en Cobb-grill er vores foretrukne måde at fremtrylle fantastiske måltider om bord - eller i land sammen med andre sejlere. Cobben, som skal placeres i fri luft, bliver ikke varm udvendigt. Ret genialt på en sejlbåd. Den kan grille, stege, wokke, bage og koge, så mulighederne er ubegrænsede, hvis råvarerne forefindes om bord.

Vi har hver et sæt vandtæt og åndbart sejlertøj, hue, handsker og gummistøvler. Derudover praktisk tøj til temperaturer fra 10-35 gr. Sådan er sejlerlivet i DK.

På sommertogtet sejler vi rundt i DK, og besøger sommetider også vores nabolande. Vi kommer fra den sydlige ende af landet. Her er mangfoldige muligheder for dag- og weekendture inden for få sømil.

Håber, du får mange links til hjemmesider, hvor du kan finde oplysninger om sejlerlivets glæder.

Teenagerbørn og lystsejlads har jeg ikke det store bud på. Har dog læst, at i Ballen på Samsø har "de unge" gummibådstræf ved nordre mole om aftenen. Efter sigende skulle det også foregå i andre attraktive sommerhavne. Måske er der nogen på sejlnet, der kan be- eller afkræfte dette.

Min yngste datter var en aktiv lystsejler som teenager. I dag sejler hun rundt med mand og 2 børn på 7 og 10 år i en Shipman 28. Herligt.

Det var en forårssejlerhilsen fra Thea

Jesper Thomsens billede

God ide med en blog! Har lige siddet og læst begge blogs, fin læsning og god inspiration, jeg fandt da ihvertfald et sted jeg MÅ til, Dyvig! Som næsten ny sejler er det fedt med alt det man har tilgode

Jesper Thomsens billede

Lars, hvad er det for en app du bruger?

Allan Stenders billede

Jesper. Dyvig er FANTASTISK......!!!!!!

Lars Helboes billede

Hej Jesper.

Der findes ikke noget der er større end Dyvig. Det er som at komme til et andet land.....det skal opleves.

Vores blog er lavet på blogspot.dk og app'en hedder "blogger" i app store.
Den findes sikkert også til android, hvis du bruger det.
Det er hysterisk nemt at bruge på en iPad.

Allan-vi må lige mødes i sæsonen. Jeg skylder vel også en øl. Kunne være hyggeligt at mødes i Hejlsminde.

Lars

Allan Stenders billede

Lars. Den er jeg altid klar på, det ved du Smile

brandorffs billede

Nu har jeg også tilføjet min.
Skal dog siges at den ikke er helt færdig.
Men i er velkommen alligevel.

Rikkes billede

Hej Brandorff

Jeg var lige ved at se om jeg kunne finde din side. Kan du ikke fortælle mig hvor jeg finder dit link, evt. sende det her inde Smile

Jeg surfer rigtig meget rundt lige nu..

Mvh

Rikke

Rikkes billede

Hej Alle jer aktive i denne tråd..

Jeg har virkelig nydt at læse lidt her og der om jeres oplevelser. Thea tak for dine mange råd og gode ideer.

Jeg har siden jeg oprettede denne tråd forsøgt at gøre lidt mere ud af min hjemmeside. Jeg har leget lidt med Cobb grillen, hvilken vi ikke har været sådan helt gode til at bruge. Nu prøver jeg mig lidt frem og vil utrolig gerne bruge den mere aktiv i år.
Så har jeg oprettet sider på min hjemmeside, hvor jeg deler billeder og opskrifter (eller rettere, gør det bedste jeg kan). Det er lige så meget en huskeseddel til mig selv.

Jeg synes egentlig det er meget sjovt.

Jeg vil lige fortælle, at jeg opdatere også min blog via telefon eller iPad gennem wordpress app'en. Det er let nok, og tænker der kommer en del af denne type indlæg gennem sommeren.

Min blog ligger på mit eget domæne, så jeg har oprettet den der på - men det er jo lidt mere besværligt end en af de blogsider, hvor man kan oprette en gratis blog. Men super godt man kan opdatere med telefonen.

Følger jer og denne tråd fremad Smile

God påske til jer alle

brandorffs billede

Hej Rikke
Min www side er www.brandorff.net men ellers under min profil under hjemmeside er et link.
Min sider er langt fra færdig. Men skriver på den Ca. Hver 14 dag. Men kig enlig forbi.
Ang: coob grillen er den noget du kan anbefale. Overvejer at købe en.

Men ellers er der nogle sider under langturssejlerne. Under private hjemmesider. Der er mange gode råd også til folk som ikke skal jorden rundt.

Mvh brandorff

Rikkes billede

God påske morgen Smile

Det er, for mig, en inspirerende hjemmeside. Det kan gå hen og blive et godt sted at hente information om forskellige ting.

Med hensyn til Cobb Grillen. Vi har brugt den til at grille på, men den kræver altså at man øver sig lidt. Det kan være svært at få nok varme i den, så man kan grille en stor bøf. Ikke at den ikke bliver færdig, men den får bare ikke den rigtig grillede overflade.
Jeg kan læse rundt omkring, at det faktisk kan lade sig gøre, hvis man bruger den rigtige mængde varme. Det er så det jeg vil lege lidt med frem mod sommeren, og prøve at ligge mine erfaringer ind på hjemmesiden.
Selve grillen er super god til båden. Den fylder ikke meget, når den er pakket sammen, og den bliver ikke varm på ydresiden. Det betyder også at man kan have den stående på båden når man griller ude på vandet.

Min tanke er, jeg vil være super god til at bruge den, også som ovn - for så har man rigtig mange muligheder med den..

Næste skridt er at bage nogle kartofler og stege en steg i den Smile Jeg vil lade dig vide, hvordan det går..

Mvh

Rikke

brandorffs billede

Nu har i nu også en fin side. Der er dog en ting jeg gerne vil give en kometer på. Det er du skriver at du nok ikke selv bliver skipper. Det håber jeg du vil. Det er utroligt vigtigt at du kan sejle skibet og samle manden op af vandet. Hvis uheldet er ude. Håber ikke det sker. Dette kræver øvelse og øvelse. Jeg sejler tit selv med 2 børn og efter 2 år med båden kan de sejle båden og kalde over whf og få mig op i båden. Men også at tage en tur uden manden med en veninde kan Være rart af og til.

Jeg tror at jeg købet en coob så må vi se om jeg kan finde ud af at bruge den.

Rikkes billede

Du har ret! Det kunne da være sjovt at sejle en tur alene, men det er jeg nu ikke helt klar til endnu. Jeg vil dog sige, mit duelighedsbevis, som jeg er igang med at tage, tager jeg, for at sikre en viden der gør at jeg bliver mere sikker i at sejle Smile

Det er blot erfaret, at to der bestemmer på en båd, det går bare slet ikke Smile Min kæreste sejler kapsejlads og går meget op trimning af sejl, så lige der følger jeg bare pænt med. Jeg vil dog prøve at smide ham overbord, så jeg kan se om jeg kan hive ham op igen. Nej pjat til side. Mand over bord er også en læring på duelighedundervisningen - Så jeg suger til mig..

Tak for dine råd og dit engagement.

Rikke

Thea Lindbergs billede

Hej Rikke.

Hvad med at sejle pigekapsejladssejlads. Det findes på programmet i mange sejlklubber. Var med på banen fra engang i 80'erne, hvor journalist Ann Nissen introducerede pigekapsejlads på Fyn. Nu sejler jeg ikke pigekapsejlads mere - men har i mange år sejlet som skipper i både under 30 fod . Nu må vi se, hvordan det går i år, hvor vi skal sejler rundt i en - efter min mening - meget stor båd med ratstyring og bovpropel. I øjeblikket er jeg ved at snige mig ind på teknikkerne bag den perfekte havnemanøvre.

Forårssejlerhilsen fra Thea - på en herlig dag i april.

Thea Lindbergs billede

Hej Rikke.

I Cobb-grillen bruger vi de store runde briketter, der passer i kurven. De er meget nemme at have med at gøre, og giver en meget varm grill. Findes i to versioner - én, der holder varmen i 40 min. - og én, der holder varmen i 2 timer. Hvis der er brug for varme i flere timer - fx til steg og bagekartofler - er det smart at fjerne kurven (briketholderen) og lægge 4-5 små briketter i bunden og den runde briket ovenpå. På den måde holder grillen sig varm i mange timer. Den metode bruges også til bagning af pandekager.

På eftervarmen er det muligt bage en chokoladekage.

Det var en hilsen fra Thea - på den dejlig 2. påskedag.

Rikkes billede

Hej Thea

Tak for dine tips. Jeg bruger, eller det vil sige har brugt de store runde cobb briketter. Dem vi har er dem til to timer. Jeg har ikke prøvet en kombination, så det vil jeg forsøge.

Jeg skal vidst også prøve chokoladekagen, og håber der er varme nok på den.

Smile

Rikkes billede

Hej Alle..

Nu er der ikke længe til at der kommer gang i logbøgerne igen. Alle sejlerhjemmesiderne og de private blogs bliver sat i sving og gjort klar til 2015 sæsonen.

Jeg glæder mig RIGTIG meget. Gør i?

Jeg har lavet min blog lidt om og frisket den lidt op med lidt nyt gejl. Der er godt nok ikke kommet meget gang i så meget indhold, men jeg tænker det bliver næste skridt. Hvad siger i til at kigge på mit nye layout og give mig en tilbagemelding på det?

Min blog ligger på www.myview.dk
og jeg har knyttet en facebook side til (har hørt det er det sidste nye;)) Den finder i på
https://www.facebook.com/pages/myviewdk/398037070278272 og siden hedder blot myview.dk.

Håber et par stykker vil bruge et øjeblik på at hjælpe mig i gang med sommerens sejlerindhold.

God vind skipper Smile

Rikke

Jesper Thomsens billede

Hej Rikke
Jeg er også ved at gå helt op i limningen. Vi købte "ny" båd i sensommeren, og den røg direkte på værft pga en kølskade, så vi har ikke sejlet siden August, bortset fra turen hjem, der foregik for motor

Jesper Thomsens billede

Øv, nu skete det igen....havde skrevet et meget langt og rosende svar, men kun 2 linier kommer med....

Annonce