Sommeren 2015

HenningOlsens billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Hej sejlervenner

Jeg tænker at vi tager et smut til Bergen i sommer. Vi har 3 uger, og det tager ca 2 døgn at sejle til Bergen fra vores plads ved bro 15 i Struer, så det går lige, hvis vi også skal have tid til at se lidt i området omkring Bergen.

Hvis vejret ikke er til Nordsøen i juli, tænker jeg det måske bliver en tur til Læsø og Anholt. Det har vi ikke været endnu.

Er der nogen, der har gode idéer til sommerferie-destinationer?
Hvor sejler I hen?

Med sejlerhilsen
Henning

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Mark Veghs billede

Hej Henning!
Anholt er en perle kan kun anbefale som destination. Havnen var virkeligt proppet da vi var der i 2014 juli.
Vi havde ingen chance for at ligge ved broen og talte 18-20 båd udenfor havnen hver aften som lå for anker! Hyggeligt ø smuk natur anbefalet rute fra Grenaa og syd for vindmølleparken.
Go'tur og go'vind til jer!
Mvh Mark fra Vejle (hera gul Pd26)

HenningOlsens billede

Anholt er helt klart et rigtig godt alternativ!
Og Læsø har jeg heller ikke besøgt. Måske kunne det kombineres.
Er der gode ankerpladser ud for Anholt og Læsø?

Henning
S/Y Smilla, Struer

Mark Veghs billede

Hej Henning!
Syd for havnen ved Anholt er der gode ankerpladser hvor du er beskyttet både mod nord og øst. Vind fra vest eller syd kan drille lidt. Klart vand hvid sandbund. For at kunne sejle rundt i havnen og til stranden kan jeg anbefale en jolle.
Om Læsø ved jeg desværre ikke noget om.Mvh Mark

HenningOlsens billede

Tak for tippet Mark.
Vi plejer at have vores gode, gamle gummibåd med. Den racer hurtigt i havn med maks bas på både styrbord og bagbord åre.

Lennarts billede

Hej Henning

Benedikte og Jeg har jo lige købt en 32 FD Nordship, vi har sejlet mange år, men i en lille motorbåd.
Nu er det med sejl, og vil glæder os vildt til den kommende sæson.

Så "slog" det mig lige, når I forlader båden i en eller anden vig, bugt eller lignende, og man har ankret op forsvarligt, forlader I så alle båden ? eller er der altid én tilbage.

Benedikte og jeg vil nemlig også gerne besøge Læsø, og har "grundet" en del over, om det er forsvarligt at efterlade båden.

Er det ok, hvis man anvender ét anker, eller skal der være to ?, hvad er dine overvejelser og meget gerne også andres overvejelser på hvad man bør gøre og hvad man IKKE bør gøre.

Bedste hilsner
Lennart
(Er desværre ikke engang våd bag ørerne endnu Shock

Mark Veghs billede

Hej Lennart!
Tillykke med båden. Der er mange ting man skal tage højede for ved ankring. Dybden, søgang, bunden i forhold til den anvendte anker, vindretning (pålandsvind eller fralandsvind) afstand fra kysten skal du padle efter din båd eller har du motor på gummibåden hvis det går galt. Så har jeg ingen forslag sådan generelt. Vi bruger kun en anker hvis vi ligger i en bugt og det sket flere gange at vi lå på stranden allesammen mens båden gyngede fredeligt alene. Men jeg skal indrømme at hver gang når vindretninger skiftede kiggede jeg op om vil båden tage på eventyr uden os eller bare vil vise os hendes anden side. Jeg plejer også dykke og kigge på ankeret hvis jeg skal ligge natten over for anker og temperaturen og lungerne gør det muligt. Så jeg synes at alle situation er enestående ud til søs og man skal handle efter de øjeblikkelige forholde sådan at man regner med alle mulige ændringer også. Derfor bliver sejladsen aldrig kedeligt eller uden udfordringer lige meget i hvilken båd du sejler i.
Jeg ønsker jer en rigtig god sæson med god vind i sejlene
Mvh Mark fra Vejle

HenningOlsens billede

Hej Lennart

Jeg er helt enig med Mark - man kan jo aldrig helt vide, hvordan det går...
Men at ligge for anker en sommernat er bare det bedste! Og at forlade båden har heller aldrig bekymret mig, og det er kun gået galt én gang.
Jeg bruger den gamle regel om ankertov i 5 gange dybden. Og så kan man jo bakke indtil ankeret sidder så godt, at man selv ved fuld bak ikke kommer ud af stedet. Så sidder det i hvert fald så længe vinden ikke vender. Noget helt andet er, at det kan være noget af en kamp at få det trukket op af leret i Limfjorden, hvis det er der, jeg har trukket det ned. Det kan godt give ømme skuldre og overarme Wink

Ved Læsø ville jeg ikke bekymre mig om at tage væk fra båden. Hvis hun får fuld ankerline, og der ikke er udsigt til at vinden vender, ville jeg trygt tage på heldagstur på øen.

Og ja, tillykke med jeres Nordship! Det er en smuk båd. Nu mangler vi bare lidt forårslune, så skal der sejles!!

Vi ses på vandet
Henning

Christian von Leck Østergaards billede

Hej Lennart

Først tak for et godt spørgsmål. Der venter Jer mange ubetalelige oplevelser for anker. Ikke mindst morgenerne, der om sommeren kan være helt mageløse. Aften og nat er helt uden sidestykke hvis det er stille og stjerneklart.

File 10557

Mark og Henning har helt ret, tjek op på vejret, bak ankeret i, sæt en anker kugle og nyd det fantastiske ved ankring. Gør Jer evt. nogle erfaringer i båden, overnatninger mm. for anker, før I forlader den.

File 11160

Billederne er fra Knebel vig. Øverst morgen, nederst aften. For anker på ca. 4 m vand 20 - 25m ankertov, de første 8m er blytov. Bruce anker (plov) 15kg.

Lennarts billede

Hej alle sammen og tak for de mange svar.

Jammen! der er jo en rød tråd her, "omtanke" og når det er gjort så "omtanke" endnu engang.
5 gange dybden, bakke det ned i bunden

,har selv et plov anker i rustfri.

Tak for Jeres gode råd.

Vi glæder os helt vildt.

Fantastiske fotos, det er jo netop det vi gerne vil prøve at stå op til om morgenen Smile

Hilsen
Lennart

Annonce