Søger erfaring med Nordsøen

Annonyms billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Hej Alle!
Jeg har fået en drøm om at sejle til Edinburgh i min 14-fods Lynæsjolle. Til forberedelserne skal der selvfølgelig ske en masse, men er der nogen der har erfaring med at sejle over Nordsøen?
Hvordan er trafikken og vejret?
Turen kommer til at gå Thyborøn-Edinburgh.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Børge Rømhilds billede

Hvis jeg var dig ville jeg glemme det

hilsen Børge Y1

Skipper Benjamin Götkes billede

Hvorfor dog det? Det kunne da sikkert ende med at være utroligt spændende. Det eneste der er det svære det er, at det kræver en konstant østenvind i ca 5 dage, så jeg ikke skal ligge og krydse..

Kurt Villadsens billede

Jeg går med samme drøm, at sejle gennem den Caledoniske kanal. FTLF arrangerede i år en tur til Scotland fra Thyborøn, de samledes 40 både i Thyborøn, og havde så radiokontakt undervejs. At sejle en så lille båd over Nordsøen er en udfordring, der kræver god planlægning, og en god vejrudsigt.
Her er et link til en,der vil arrangere turen næste år. Pøj pøj:-)

http://www.ftlf.dk/index.php?id=6&tx_ttnews[tt_news]=89&tx_ttnews[backPid]=3567&cHash=7fe8581a08
Mvh qrt

Annemettes billede

Det lyder godt nok til at være en vild tur, respekt for at du tør. Skal du sejle helt alene, eller skal du have nogen med?

Hvordan planlægger du, her tænker jeg mest på vejret og sikkerhedsudstyr. Skal du også retur igen?

Respekt fra Annemette, der føler sig om en kylling.

Skipper Benjamin Götkes billede

Selve turen fra Thyborøn til Edinburgh bliver nok alene. Men turen fra Helsingør til Thyborøn bliver nok med selskab. Der skal også testsejles nogle ture Helsingør-Anholt eller/og Helsingør-Læsø. Jeg ved det er noget helt andet i Nordsøen, men det er mest rettet på test af selvstyre og psyke.
Når jeg planlægger ture så lange, kigger jeg meget på hvad det gennemsnitlige vind og vejr er i området, derefter hvor de forskellige skibsruter er placeret og hvor trafikkeret de er. Derefter tænker jeg sikkerhedsudstyr. Jeg kommer nok ikke til at have meget andet med, end en overlevelsesdragt, en vhf-radio og en gps da min båd er for lille til en redningsflåde. Jeg har i alt fald ikke fundet nogen der passer endnu.
Hvad angår retur så kommer det altid hen af vejen. Det kan jo være jeg bliver stoppet af vejret - både frem eller hvis jeg når frem, så tilbage. Derfor er det et meget stort plus at båden kun er 14 fod, vejer 500 kg og stikker 0,5m. Det gør nemlig at jeg kan have den i en container eller jeg kan tage fly hjem og hente en bil og trailer og få en lille ferie ud af at hente den. Hvis man så samtidig har bil og trailer i england, kan man lige så godt tage forbi nogle søer eller andre spændende steder at sejle. Smile

Dennis Gunnersens billede

Hej Skipper Benjamin

Der er lige en ting, jeg tænker på - hvad gør du med hensyn til at sove ombord? Hvis du sejler alene, kan du jo ikke holde vagt, men på den anden side, er det vel urealistisk ikke at sove på turen.

Har du nogen idé om, hvor lang tid det kommer til at tage?

Turen lyder lidt vild, men det er vildt at du tør kaste dig ud i det. Jeg er først lige ved at købe min første båd sammen med kæresten, så min/vores erfaring er begrænset.

Mvh

Dennis

Skipper Benjamin Götkes billede

Hej Dennis!
Erfaringen er noget man får ved at sejle. Så sping ud i det! Smile Nok ikke med så store ture til at starte med, men i kan da bare tage 14 dages stille og rolig sejlads i det sydfynske øhav. Hvis i bor for langt væk, kan du jo bare skrive så kan det være jeg har tid til at hjælpe dig med at sejle den derned Smile

Omkring overnatning undervejs. I 2009 sejlede jeg fra Holbæk til Assens alene i ét stræk. Det tog 96 timer hvor jeg sov i 5-10min og var vågen i 10-15 min. Det var uden selvstyre! Det er nogenlunde samme chagong jeg kommer til at kører på denne tur. Turen fra Thyborøn til Edinburgh kommer højst sandsynligt til at tage 4-5 døng afhængigt af vinden.

Kim Haslund Andersens billede

Det er bare med at klippe fortøjningen og komme afsted ......... og der kan sagtens soves ombord, hvis du monterer et lille vindror! Jeg kan anbefale at læse John Holden Foley's dagbog "Fra Esbjerg til Tahiti i en Junker 22" den får gang i drømmene for os småbådssejlere.

http://www.ritaolesen.dk/trojka/index.htm

Torben Jensens billede

Hej Benjamin.
Du er en frisk fyr, og jeg kan godt lide dit mod. Jeg har forsøgt, at komme til Scotland sammen med ftlf gruppen sidste sommer, men det kiksede desværre pga haveri...
Men hvis du får en selvstyrer, og vinden er fornuftig, så skulle det ikke være noget problem. HUSK NORDSØEN KAN VÆRE UTROLIG BARSK !!!! Og husk tidevandet, der kan sætte båden meget.
Du kan læse om min tur og forberedelser på www.sheri.dk
God tur
Torben

Jan Balslevs billede

Hej Benjamin

Har her i sommers sejlet min 33 fods sejlbåd hjem fra Skotland til Thyborøn sammen med 3 kammerater.

Det kan være meget barsk på Nordsøen og jeg skulle ikke selv nyde noget af den tur i en lille jolle.
Jeg havde aldrig før været søsyg i mit liv - det har jeg nu.

Nu kan det meste jo i teorien lade sig gøre, der er folk der har windsurfet over Atlanten.

Men jeg tænker på om sådan en 14-fods jolle i det hele taget kan lænse sig selv hurtigt nok hvis det vælter ind i båden med vand?

Jeg synes ikke der var så meget trafik på havet udenfor 'trafikzonerne/trafikårene', men der er en hel del boreplatforme som man kan sejle ind i. Der var også fiskerbåde, som havde lange net ude, som vi måtte dreje af for et par gange.

Hvis du gør alvor af det så synes jeg altså du skal have en redningsflåde med. Den håndholdte VHF derimod kan du glemme - den rækker ikke særlig langt og de problemer du kan komme i på sådan en tur er nok ikke nogen du kan snakke dig ud af alligevel.

Synes du skal genoverveje din ellers friske ide Smile

Vh
Jan

Annonce