Doverodde Havn

3.166665
Gennemsnit: 3.2 (6 stemmer)
Doverodde Havnevej 4
Hurup 7760
Danmark
56° 43' 2.784" N, 8° 28' 26.0364" E

Doverodde Havn er en lille frihavn beliggende smukt i det naturskønne og kulturhistoriske interessante område ned til Limfjorden. Ved indsejlingen til Doverodde ses de 7-8.000 år gamle stenalderkystskrænter, og her findes landets største gruppe af gravhøje. Stedet har i et par århundrede været centrum for korn- og kvæghandel med England, hvorfor der har eksisteret en egentlig købmandsgård med anløbsbro siden 1848.

File 1373

Købmandsgården i Doverodde

Man kan med fordel besøge Limfjordscentret, der har til huse i den gamle købmandsgård. Her er løbende udstillinger og aktiviteter. Købmandsgården har også et højt 42 meter højt tårn, hvor der eren fantastisk udsigt udover Limfjorden og landet omkring den. I tårnets udstillinger kan der hentes inspiration og information om naturen i Limfjordslandet.

Limfjordscentrets naturvejleder arrangerer ture på fjorden, til den nærliggende Dover Plantage med Oldtidshøjene og Nationalpark Thy.

Der er også muligt at spise en middag i Købmandsgårdens restaurant, der drives af Vivi. Den har åbent fra 1. april til 15. november.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Michael Holmgaard Brøggers billede

Fin havn med de nødvendige faciliteter. I juli måned sælger butikken på det nærliggende Limfjordscenter morgenbrød samt et lille udvalg af mælk, ost og smør.

Else Mørks billede

Og aftenbuffet på restaurant Købmandsgården kan anbefales. Rimelig lækker og meget billig!

Annonce