Endelave Havn

Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Endelave Havn, sidst redigeret af wsj den 27/08/2018 - 13:18
4.666665
Gennemsnit: 4.7 (6 stemmer)
Havnens telefonnummer: 
75 68 91 50
Endelave Havn
Horsens 8700
Danmark
55° 45' 44.5752" N, 10° 16' 20.3124" E
Havnepenge: 

2018:
- 8 m: 130,- / døgn
8 - 12 m: 150,- / døgn
12 - 15 m: 220,- / døgn
Inkl. el, bad, WiFi, vask m.v.

Antal havnepladser: 
100
Frihavn: 
Nej
Blå flag: 
Nej

File 2589

Endelave er en ø mellem Jylland og Samsø. Øen har en fast færgeforbindelse til Snaptun i Jylland, overfarten tager cirka en time. Under overfarten er der gode muligheder for at iagttage sæler på Møllegrunden - et lille smalt sandrev nordvest for Endelave. Fra Snaptun er det muligt at komme videre med bus til Horsens. Endelave har cirka 170 fastboende, de fleste bor i området omkring havnen.

Endelave er kendt for sin store vilde kaninbestand. Kystområderne omkring Endelave er med uforstyrrede strandenge og lavvandede havområder rige på fugleliv. Det er oplagt at gå på opdagelse i naturen. Lej en cykel på havnen og cykel en tur i den storslået natur.

File 2594

Her kan spilles minigolf, lejes cykler og bestilles morgenbrød

Bad og toilet findes i skurvogne på havneområdet. Det findes og en kombineret grill og kiosk i havnen.

Det er muligt at spille minigolf, det koster 20 kroner. Det er samme sted, som man lejer cykler - Strandvejens Cykler. Det er også muligt at bestille morgenbrød til næste dag fra det lille røde skur.

Endelave Kro og gæsteri er et oplagt sted, hvis man skal spise ud en aften. Priserne er rimelige. Derudover findes Endelave Havnecafé, hvor man kan få take-away mad.

Seværdigheder

Endelave Kirke stammer fra 1400-tallet, men er ombygget flere gange siden, blandt andet i 1707 og senest i 1931, hvor tårnet blev tilføjet. Samtidig blev døbefonden, der stammer fra kirkens ældste tid, hugget op i overfladen, og årstallet 1931 indhugget. Der findes også 2 smukke kirkeskibe i kirke - linieskibet Dannebrog og en 150 år gammel fuldrigger. Den smukt vedligeholdte prædikestol er i sengotisk stil, og altertavlen er fra renæssancen.

Lægeurtehaven består af en have med mere end 200 forskellige urter. I Lægeurtehaven kan man blandt andet opleve de fleste af de lægeplanter, der findes vildtvoksende på Endelave, samt lægeplanter som har været dyrket ved klostre og i haver før i tiden.

File 2591

Lægeurtehaven på Endelave

Desuden dyrkes krydderurter til brug i havens økologiske café og til fremstilling af forskellige urteprodukter, der sælges i havebutikken samt i udvalgte butikker på fastlandet.

Troldeskoven -  Omkring godset Louisenlund findes øens største løvskov, hvori der endnu er bevaret rester af den århundrede gamle herregårdsskov. Her er en mangfoldighed af gamle danske træer. Vedbend og kaprifolier slynger sig som lianer op ad stammerne og mellem træerne, og giver flere steder skoven et helt urskovsagtigt præg.

Besejling: 
Endelave havn kan anløbes døgnet rundt. Havnen kan anduves N-, og W- og N-fra: Fra den rød/hvide spirtønde med kugletopbetegnelse NE for Møllevingen styres kurs 165° ned mod den røde stage med topbetegnelse NW for havnen. Derpå styres mod havnen, idet N-kardinal stagen umiddelbart N for havnen holdes om styrbord W-fra. Både med en dybgang indtil 1,7 m kan anduve havnen mellem det afmærkede område ved Møllegrund og N-kardinal stagen på N-siden af Møllehage. Der holdes tæt til N-kardinal stagen og derpå styres mod havnen, idet N-kardinal stagen umiddelbart N for havnen holdes om styrbord. Vis hensyn til færgetrafikken.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
John Gades billede

En meget hyggelig havn

Christian von Leck Østergaards billede

Super hyggelig havn, fint nyt badehus med sejlerkøkken og vaskemaskine. Alt er incl. i havnelejen.

Thommy Bergströms billede

Perfekt ställe! Kan verkligen rekommenderas.

Finn Johannsens billede

Rigtig dejligt sted, hyggeligt over alt !

Annonce