Gudhjem - Nørresand

Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Gudhjem - Nørresand, sidst redigeret af Trine Søe den 08/08/2011 - 15:37
0
Havnens telefonnummer: 
56 48 53 32
Ejnar Mikkelsensvej 21
Gudhjem 3760
Danmark
55° 12' 52.776" N, 14° 58' 0.5484" E
Havnepenge: 

Under 10 meter - 100 kroner i døgnet

10-13 meter - 130 kroner i døgnet

13-20 meter - 200 kroner i døgnet

Over 20 meter - 310 kroner i døgnet

Antal havnepladser: 
20
Frihavn: 
Nej
Blå flag: 
Nej

Lille havn med 20 pladser nord for Gudhjem. Havnen er placeret i gåafstand til byens centrum. Gudhjems varetegn er en mølle, der er belyst om natten. Gudhjem var i middelalderen den største handelsby på Bornholm. Byen ligger meget idyllisk op ad rundklippen Bokul, hvorfra der er en flot udsigt over byen, der næstmest er bygget på terrasser.

Nørresand er Gudhjems nordlige havn, men der er ikke længere end man kan gå til centrum af Gudhjem. Byen byder på mange spændende butikker, restauranter og caféer.

Der afgår færge til Christiansø fra Gudhjem.

Seværdigheder

Oluf Høst museet har til huse i Gudhjem. Oluf Høst var en Bornholmsk maler. På Oluf Høst museet er der museumsbutik og biograf, der viser film om mennesket og kunstneren Oluf Høst - derudover kan nogle af hans værker naturligvis opleves på museet. Museet holder til på Løkkegade 35 i Gudhjem. Der er lukket på mandage.

Sol over Gudhjem er navnet på et berømt stykke smørrebrød. Smørrebrødet bliver kun bedre af at blive indtaget i Gudhjem.

Gudhjem Museum er indrettet i byens gamle stationsbygning. Museet udstiller primært kunst. Udstillingen skifter løbende. Det koster 25 kroner i entré, og der er åbent alle ugens dage.

 

 

Besejling: 
Anløbes om dagen i lyst og sigtbart vejr, dog ikke ved pålandsvind. Kompasmisving forekommer i området. Havnen kan anløbes om natten, hvis havnens ledefyr er tændt, når disse er slukket, kan havnen ikke anløbes. Der forekommer kompasmisvisning i området. Der er en fartbegrænsning på 3 knob i havnebassinet.

Annonce