Hals Havn

Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Hals Havn, sidst redigeret af Mikkel Skovsen den 08/03/2012 - 23:27
2.4
Gennemsnit: 2.4 (5 stemmer)
Havnens telefonnummer: 
98 25 93 70
Havnen 11
Hals 9370
Danmark
56° 59' 26.3184" N, 10° 18' 28.926" E
Havnepenge: 

9-13 meter 130,00 kroner per døgn.

Over 13 meter 150,00 kroner per døgn.

Skoleskib 275,00 kroner per døgn.

Gæstelejen skal betales på havnekontoret efter ankomst.

Antal havnepladser: 
150
Frihavn: 
Nej
Blå flag: 
Nej

Hals havn er placeret ved den østlige indsejlingen til Limfjorden på Jyllands østkyst. Hals fik købstadsrettigheder i 1656, og byen fungerede længe som toldby for skibe, der skulle ind i Limfjorden.

Der er gode indkøbsmuligheder cirka 500 meter fra havnen, hvor man også finder flere spisesteder.

Der afgår bus til og fra Aalborg, bussen hedder metrobus nr.1. Færgen til Egense af går fra Hals, overfarten tager cirka 5 minutter. En billet koster 12 korner, og børn under 7 år er gratis.

Hals Bådelaug holder til i Hals havn.

Seværdigheder

Hals Museum er et kultur- og lokalhistorisk museum med permanent udstilling om livet ved hav og fjord, på land og i by, samt skiftende særudstillinger. Museet holder til på Hals Skanse.

Hals Skanse er bestemt et besøg værd. Skansen er blevet anlagt for at beskytte indsejlingen af Limfjorden. Skansen er Danmarks bedst bevarede enkeltskanse fra renæssancetiden. Voldene står stort set som i 1654. Her er krudtmagasin fra 1600-tallet og et tøjhus fra 1812. De tyske tropper benyttede skansen under 2. verdenskrig som hovedkvarter.

Hals Golf Klub ligger hvor Limfjorden munder ud i Kattegat. Fra mange af banens huller, har man en enestående udsigt over fjord og hav. Banen er en kombineret seaside og skovbane med huller direkte ud til fjorden, mens andre er omkranset af skov. En både sjov og udfordrende bane. Greenfee for gæstespillere er 300 kroner i hverdagene og 350 i weekenderne.

Besejling: 
Hals havn kan anløbes døgnet rundt. Det rød/hvide fyr ved Hals Barre leder ind i en 80 meter bred rende ind mod Limfjorden. Ledefyrene på havnens molehovederne kan være svære at se, idet lysene fra Hals havn og by kan virke blændende. Pladserne på indersiden af den E-lige ydermole er forbeholdt lodsbådene. Den yderste del af pælebroen på N-siden af det E-lige yderbassin er forbeholdt færgen, der overnatter her. Denne del af broen er afmærket med en gul stribe. Sejlere bør fortrinsvis lægge til i den W-lige del af havnen. Her er der mulighed for at ligge ved flydebro og hækbro i den yderste del. Ved de øvrige kajpladser ligger man langsskibs. Det W-lige yderbassin er beskyttet af en læmole. Ved roligt vejr kan man ligge ved bolværket uden på ydermolen.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Sejlerdonnas billede

En dejlig havn med et godt miljø og en meget rimelig havnebetaling

Annonce