Hammer Havn

3
Gennemsnit: 3 (1 stemme)
Sænevej 69
Allinge 3770
Danmark
55° 16' 40.35" N, 14° 45' 21.5244" E

Hammer Havn er placeret på den nordlige spids af Bornholm. Hammer Havn er en tidligere udskibningshavn for Bornholmsk granit. Havnen er smukt beliggende for foden af Hammershus borgruin. Der er ikke tilknyttet nogen by til havnen.

Havnen byder ikke på mange faciliteter, men er til gengæld placeret i smuk natur. Der kan bestilles morgenbrød i den lille kiosk på havnen.

Seværdigheder

Hammershus Borgruin er resterne af en middelalder borg, der menes grundlagt omkring 1225. Borgen har været anvendt som statsfængsel, og har blandt andet huset kendte fanger som Leonora Christina og Corfitz Ulfeldt. I 1743 ophører Hammershus som fæstning, og bliver sidenhen benyttet som stenbrud. Dog bliver Hammershus fredet i 1822, og man har siden gjort alt for at få ruinerne restaureret mest muligt.

Hammerhavnens bådfart tilbyder en sejltur langs klipperne, forbi løvehovedet, kamelerne og ind i en 70 meter dyb klippehule. Der sejles hver dag fra klokken 10.00 i perioden 1. maj til 30. september. Voksne koster 60 kroner og børn koster 30 kroner. Der sejles, når vejret tillader det. Der er afgang fra Hammer Havn.

Nord for havnen er det gamle granitbrud placeret. Der er åbent for offentligheden. Her kan man rigtig nyde Bornholms klippelandskab.

Der er god sandstrand og badebro ved havnen.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Frode Walther Nielsens billede

Dejlig havn, faciliteterne mangler men skulle være på plads efter den 2 juli. Havne er ny renoveret og har en venlig og hjælpsom havnefoged.

Annonce