Kalkbrænderihavnen

4
Gennemsnit: 4 (1 stemme)
Sundkrogskaj 19
København Ø 2100
Danmark
55° 42' 42.1056" N, 12° 35' 25.0872" E

Kalkbrænderihavnen er en del af Københavns Nordhavn. Den er opkaldt efter Gammel Kalkbrænderi fra 1731 og Ny Kalkbrænderi fra 1779, som begge er opført på tanger ud i Øresund. Den inderste del af Kalkbrænderihavnen bruges som lystbådehavn, og havnen er også kendt som Sundkrogen. Havnen er med i frihavnsordningen og ligger centralt og er en god base for et besøg i København.

Klublokalet, der er tegnet af Kim Utzon, byder på stort køkken, hyggehjørne og masser af plads, indendørs såvel som på de store terrasser. I stueplan har vi havnekontor, gæstetoiletter og klubrum. Der er desuden en stor grill ved klubhuset, der kan benyttes.

Der findes også flere restauranter i området - blandet andet Paustian, der nok befinder sig i den lidt dyrere ende, men bestemt er et besøg værd.

Kvindelig Sejlklub og Sejlklubben København har hjemhavn i Kalkbrænderihavnen.

Seværdigheder

Det tager cirka 8 minutter at gå til Nordhavnens station, hvor der afgår både bus og S-tog. Det tager cirka 10 minutter at komme med S-tog til Københavns hovedbanegård. I København er seværdigheder så som Tivoli, Strøget, Nyhavn og Nationalmuseet.

Du kan også vælge at tage S-tog nordpå til Klampenborg, hvor du finder Dyrehavsbakken eller den populære Bellevue badestrand.

Eksperimentarium er placeret cirka 20 minutters gang fra Svanemøllehavnen. Her er masser af sjov for voksne og børn. Leg dig igennem de spændende udstillinger. Et besøg kan nemt vare 4-5 timer.

Annonce