Kastrup Havn

4
Gennemsnit: 4 (2 stemmer)
Kastrup 2770
Danmark
55° 38' 2.1732" N, 12° 39' 20.3868" E

Kastrup Havn er placeret lige ved Københavns Lufthavn Kastrup. Københavns Lufthavn kan til tider larme lidt, når fly lander og letter cirka hvert andet minut. Det kan dog også være fasicinerende at følge flyene lette og lande. Det kan være svært at få en gæsteplads i havnen, heldigvis kan man prøve i nabohavnen Kastrup Strandpark Havn, hvor der som regel er god plads. Det er dog ikke umuligt at få en plads.

Der er kun 7 kilometer indtil centrum af København. Der er gode busforbindelser og metro indtil København. Bus 5A kører cirka hvert 6. minut i dagtimerne, og metroen kan nåes på gåben indenfor 5-7 minutter.

Havnen byder ikke på mange faciliteter, der er dog en grillbar, hvor man kan købe mad og drikke i sommerperioden. Cirka 300 meter fra havnen finder man en netto og en Statoil tankstation.

Seværdigheder

Kastrup Fort blev bygget 1886-87 som en del af Københavns Søbefæstning. Fortets specifikke opgave var, sammen med Middelgrundsfortet, at lukke sejlløbet ind til København sydfra. Denne manøvre skulle beskytte byen mod dels et bombardement fra søsiden og dels mod en fjendtlig indtrængen i havneområdet. Til at løse denne opgave var fortet udrustet med tungt artilleri, primært fire 30,5 cm kanoner. Fortet blev aldrig brugt i en krigssituation, men det var i alarmberedskab under 1. Verdenskrig. Omkring 1920 blev det dog vurderet, at Københavns Befæstning var forældet, og det blev besluttet at nedlægge alle anlæg og forter. I dag er Kastrup Fort meget benyttet af børnefamilier, institutioner og grupper af dagplejemødre. I klart vejr kan man se til Malmø, Saltholm, Flakfortet og Middelgrundsfortet.

Annonce