Knebelbro havn

Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Knebelbro havn, sidst redigeret af wsj den 05/08/2014 - 21:29
2.75
Gennemsnit: 2.8 (4 stemmer)
Havnens telefonnummer: 
86 36 53 09
Holmbjergvej 10
Knebel 8420
Danmark
56° 12' 15.3252" N, 10° 28' 19.5276" E
Havnepenge: 

Gæstesejlere kan benytte havnen gratis i dagtimerne. For overnattende gæstersejlere under 30 fod koster det 100 kroner i døgnet. 30-45 fod 120 kroner i døgnet. Over 45 fod 250 kroner i døgnet. Betaling af havnepenge sker ved selvbetjening i betalingsskuret inden kl. 20.00.

På havnens broer er der 14 elstandere, hver med 6 stikkontakter og 6 standere med vandhaner og vandslanger. Der er bad og toilet i bådelaugets klubhus "Brohuset".

Antal havnepladser: 
45
Frihavn: 
Nej
Blå flag: 
Nej

File 2419

Knebelvig er placeret i bunden af den meget smukke Knebel Vig på Mols. Det er absolut naturen, der er den store seværdighed i området ved og omkring Knebelvig havn. Benyt Facettens (placeret ved havnen) udlejningscykler til en cykeltur i området. Der findes en spar købmand i Knebel, hvortil der er 1500 m fra havnen.

Langs den inderste og yderste bro er der terrasser med borde og bænke med metalhylder til engangsgrill. Grillen og røgeovnen ved havnen kan frit benyttes. Ved parkeringspladsen er der affaldscontainere- og skraldesække. Benyt dem venligst, hvis du er gæstesejler.

File 2413

Den store rygeovn og grill kan gratis benyttes af gæstesejlere

Det er også muligt at komme til Århus via Rønde med bus - bussen har nummer 361.

Seværdigheder

Mols Bjerge er storslået natur skabt af den sidste istid, da store istunger skubbede sten og sand foran sig. Istungerne blev til Ebeltoft og Kalø Vig, og stenene og sandet blev til Mols Bjerge. Rundt om Mols Bjerge ligger en række små charmerende landsbyer med hvert deres særpræg. Den største by er Knebel, som i dag regnes for Mols Bjerges hovedby.

Knebel kirke er helt sikkert et besøg værd. Kirken blev i 1990erne udsmykket af kunstneren Bjørn Nørgaard.

I Vistoft finder man en kirke med de flotte kalkmalerier og møllen i byen er et stop værd. Møllen blev brugt så sent som omkring 1970, og det er en såkaldt hollandsk gallerimølle.

Besejling: 
Havnen kan anløbes døgnet rundt i lyst og sigtbar vejr. Indsejlingen til Knebel Vig er markeret med grøn kost på position 56grader13,31`N 10gradet26,70`Ø. Vær opmærksom på store umarkerede sten i den nordlige del af indsejlingen samt Rønnen vest for havnen (tør ved lavvande). Fra den grønne kost kan holdes kurs direkte mod havnen. Indsejlingen til havnen er markeret med røde og grønne bøjer. Der er udlagt DS bøjer i den sydvestlige del af vigen på position 56grader12,5` N 10grader29,9`Ø samt i den nordøstlige del ved position 56grader13,5`N 10grader27,3`Ø. Der er ingen strøm af betydning ved indsejlingen. Bundgarn og andet fiskergrej forekommer i området omkring havnen.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Mikkel Skovsens billede

Havde en dårlig oplevelse med en super sur og fræk havnemester anløber aldrig denne havn igen.

Trine Søes billede

Øv hvor surt. Det er over 15 år siden, jeg sidst anløb havnen, så har ingen for nylige erfaringer med havnen.

Peter Rubens billede

Jeg har kun gode erfaringer med havnen!

wsjs billede

Lige over for havnen ligger Charles Cafe. De laver nok en af de bedste burgere jeg har smagt og man skal være alvorligt sulten, for at komme igennem deres Mega burger.
Charles Cafe har også frisk morgenbrød fra kl. 7.

SLandkildehuss billede

Meget dårlig rengøring af faciliteterne! End ikke ved kontakt til havnemesteren blev forholdene forbedret.

Annonce