Kolby Kås Havn

3.666665
Gennemsnit: 3.7 (3 stemmer)
Kaasen
Samsø 8305
Danmark
55° 47' 45.1104" N, 10° 31' 45.1956" E

Kolby Kås havn er placeret på den sydvestlige del af Samsø. Havnen er en kombineret erhvervs og lystbådehavn.

Havnen har en havnekiosk med det mest basale udvalg, og det er også herfra, der udlejes cykler. Der findes overdækket grillpladser på havnens område.

Seværdigheder

Kolby Mølle er en hollandsk mølle, og den er placeret cirka 1.5 kilometer fra havnen. Kolby Mølle blev bygget i 1859 i Søbyvad ved Hammel. Møllen blev flyttet til Samsø i 1899, da der ikke kunne skaffes tilstrækkeligt med brugbart træ på Samsø til at bygge en holdbar mølle. Kolby Mølle stoppede med at male mel i 1947. Det er dog muligt at besøge møllen hver sommer i juni, juli og august.

Stensbjerggård aktivitetscenter finder man i Kolby. Her er mange aktiviteter, såsom klatrevæg, bueskudning, hoppepude, BMX cykelbane og kæmpe brætspil. Der findes også en restaurant på Stensbjerggård.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Sejlerdonnas billede

Let at sejle til og anløbe. Ingen trængsel. Og et besøg på Færgekroen er virkelig noget af en oplevelse

Jans billede

Sikke et hul. Vi har været der for første og sidste gang. 140 Kr. i havnepenge... For hvad??? Den nyeste tiltag der var, da De fik strøm på bådebroerne... Der stod der var ishus/grill med de mest fornødne købmandsvarer. Det var der også... Det var bare lukket ned for altid. Færgekroen ligger lige ved havnen. Der kan man til over over priser selvfølgelig spise. Man kan når havnemesteren kommer købe diesel i 10 liters dunke til en pris af 15 kr/literen. (for du har ingen andre muligheder jo). Internet er en by i Rusland. Ikke engang Vores eget kunne trække noget der. Der er for resten også en badestrand, hvis man er helt vild med masser af sten, tang, krabber og alt andet godt fra havet... Vi kommer med garanti ikke igen...

Annonce