Lyø havn

Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Lyø havn, sidst redigeret af Trine Søe den 20/10/2011 - 10:33
2.5
Gennemsnit: 2.5 (6 stemmer)
Havnens telefonnummer: 
46 56 53 23
Molevej
Faaborg 5600
Danmark
55° 3' 5.4252" N, 10° 9' 28.4292" E
Havnepenge: 
Både indtil 8 meter i længden koster 100 kroner per døgn. Både mellem 8-10 meter i længden koster 120 kroner per døgn. Både over 10 meter i længden koster 140 kroner per døgn. Havnefogeden kommer rundt på broerne to gange om dagen - kl. 08.00 og kl. 16.00.
Antal havnepladser: 
150
Frihavn: 
Nej
Blå flag: 
Nej

Virkelig populær havn i det sydfynske øhav mellem Tåsinge, Ærø og Fyn. Havnen blev udviddet i vinteren 2010/2011 og kan nu rumme 150 både. Havnen er typisk overfyldt i sommermånederne, hvor man må påregne at lægge udenpå en anden båd.

Der afgår også færge til Faaborg og Avernakø fra havnen.

Fra havnen er der cirka 1,5 km til købmanden og cirka 2 km til byens kro. Købmanden har åbent alle ugens dage i sommermånederne. Derudover har Lyø flere små boder, hvor der sælges grøntsager, honning og marmelade.

Seværdigheder

Øen byder på mange gravhøje fra oldtiden. Det kendste gravkammer er klokkestenen, der har en kæmpe dæksten, der står på 6 bæresten. Klokkenstenen er blevet navngivet, fordi når man slår på dækstenen med en lille sten, klinger det som klokkeklang.

Midt på øen ligger Lyø by og landbykirken fra reformationen med den runde kirkegård. De smalle gyder snor sig mellem smukke, gamle bindingsværkshuse og fem gadekær. Mange af byens huse er fra 1700-tallet, og enkelte er endnu ældre. Lyø by udgør et af de mest spændende landsbymiljøer i Danmark. Her kan man stadig se mundblæste ruder i vinduesrammerne, trælåse i dørene og en række karakteristiske dekorationer, der ellers hører fortiden til

Besejling: 
Havnen kan anløbes dag og nat i lyst og sigtbar vejr. Indsejlingen er ikke afmærket. Vis hensyn til færgetrafikken, der også kan afgive kraftige skruevandsbølger i havnebassinet, hvis du fortøjrer i Lyå havns østlige side. Forskellen mellem middelhøjvande og middellavvande er 0,5 m. N- og E-lige vinde kan give indtil 1 m højvande og W- og SW-lige vinde indtil 0,75 meter lavvande. Største skibe, der kan besejle havnen, er cirka 20 meter lang og 5 meter bred.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
harryss billede

Lyø er en meget populær havn og øen er bestemt et besøg værd.

Gå afstand op til byen, med hyggelige gamle huse og kirke. Der er også en lille købmand med bla. friskbagt brød og kolde øl... Ikk' så ringe endda. Wink

Annonce