Nykøbing Falster Havn

3.25
Gennemsnit: 3.3 (4 stemmer)
Havnepladsen 4
Nykøbing Falster 4800
Danmark
54° 46' 15.3912" N, 11° 51' 41.4396" E

Nykøbing Falster ligger omgivet af smuk natur ved Guldborgsund. Nykøbing Falster byder på flere forskellige anløbningsmuligheder for lystbådesejlere. Havnen er delt af Kong Frederik IX's bro. Nord for broen kan man anløbe Lystbådehavnen, Søndre Bådehavn og Toreby Havn, der er placeret på Lollands siden. Syd for broen kan Lergravsbroen anløbes.

Nykøbing Falster er en gammel købstad, og den største by på øen Falster.

Seværdigheder

Guldborgsund Zoo & botanisk have byder på fredelige klappedyr og farlige rovdyr, smukke blomster og kødædende planter. Haven har masser af grønne oaser, borde og bænke, så tag madkurven med eller køb en let ret i caféen. Haven holder åben fra maj til sidst i oktober.

Middelaldercentret er byen største seværdighed, og fungerer som et frilandsmuseum. Museet har hovedfokus på dansk middelalder omkring år 13-1400 tallet, og tager udgangspunkt i en dansk middelalderby kaldet Sundkøbing. Indbyggerne i middelalderbyen fortæller gerne om deres liv, håndværk og hverdag. Om sommeren bliver der også afviklet ridderturneringer.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Finn Johannsens billede

En udmærket havn.

Povl Nordahls billede

Trekanten ved slotsbryggen, ligger meget centralt, men er en del af udløbet af tingsted å.
Når skruevandet opblander bundslammet, minder lugten mere om gylletank, end bagerbutik.
Vælg en anden plads.

christian ilsøes billede

Havnen ligger centralt ift byen. Det trækker lidt ned af der er langt til bruser mm. Ligger beskyttet mod vind fra nord til vest.

Annonce