Strandby Lystbådehavn

Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Strandby Lystbådehavn, sidst redigeret af Mikkel Skovsen den 08/03/2012 - 23:16
4
Gennemsnit: 4 (1 stemme)
Havnens telefonnummer: 
98 48 20 42
Auktionskajen 5
Strandby 9970
Danmark
57° 29' 34.4364" N, 10° 30' 12.9528" E
Havnepenge: 

Både under 10 meter i længden koster 120 kroner i døgnet.
Både over 10 meter i længden koster 150 kroner i døgnet.
Landstrøm kan købes ved henvendelse på havnekontoret eller i havnegrillen.

Antal havnepladser: 
140
Frihavn: 
Nej
Blå flag: 
Nej

Strandby Lystbådehavn er placeret mellem Frederikshavn og Skagen udtil Kattegat. Strandby Lystbådehavn er en af kattegatkysts nyeste lystbådehavne. Der er i 2009 etableret helt nye og moderne faciliteter med plads til 140 både, hvilket giver rigeligt med plads til både fastliggere og gæstesejlere.

Strandby er en lille hyggelig fiskerby med cirka 3000 indbyggere. Havnen er integreret med byen, og byder på gode og hyggelige faciliteter i et levende og spændende miljø.

Brusebad koster 5,00 Dkk for 3 minutter. Adgang til bad kan købes ved henvendelse på havnekontoret, eller på Havnegrillen som ligger på lystbådehavnens område.

Strandby Sejlklub har hjemhavn i Strandby havn.

Seværdigheder

Strandby er ikke større, end man kan spadsere igennem den på kryds og tværs. I byens smalle gader ligger de gamle huse tæt på hinanden, og i den gamle bydel med de snørklede veje, fornemmer man det gamle fiskersamfunds historiske vingesus.

Strandby kirke er tegnet af arkitekt Jakob Blegvad. Kirken er opført i 1965-66.

File 3161

Strandby Kirke

Jakob Blegvad har været inspireret af de romanske landbyskirker enkelthed i form og materialer. Strandby kirke er æggeformet, og er et pragteksemplar på moderne kirkearkitektur.

Besejling: 
Strandby havn kan anløbes døgnet rundt. Det anbefales altid at benytte den gravede rende ved besejling af havnen. Sejlrenden er afmærket med ledefyr med fyrkarakteren Iso.W.2sek. Cirka l sømil ØNØ fra havnen er der udlagt en midtfarvands lystønde med fyrkarakteren LF1.10sek. Cirka 0,5 sømil fra havnen er der udlagt en rød lystønde med fyrkarakteren FL.R.3sek. Havnen er vanskelig at besejle med storm fra E-NE. Ved sejlads gennem havnens indsejling skal fartøjer for udgående holde tilbage for fartøjer, der er indgående. Der er en fartbegrænsning på 3 knob i havnebassinet.

Annonce