Svaneke havn

4
Gennemsnit: 4 (5 stemmer)
Peter F. Heerings Gade 7
Svaneke 3740
Danmark
55° 8' 9.5892" N, 15° 8' 41.2836" E

Svaneke Havn er placeret på Bornholms østkyst. Svaneke har allerede siden 1200-tallet eksisteret som fiskerleje på Bornholms østkyst, og byen har især kunnet nyde godt af det gode sildefiskeri i middelalderen. Svaneke er også Danmarks østligste købstad.

Havnen er lille, men meget hyggelig. Der er cirka 40 gæstepladser, men de lokale både har førsteret på pladserne. Vær opmærksom på at en port mellem og inderhavn og yderhavn lukkes ved pålandskuling.

Svaneke rummer fine spisesteder og gode indkøbsmuligheder, og direkte til kajen lokker restauranter og caféer. Cirka 200 meter nord for havnen finder man et af Bornholms største røgerier, der dagen igennem har varme, røgede sild - alt i røget fisk i øvrigt.

File 2495

Røgeriet i Svaneke

Seværdigheder

Det trebenet vandtårn i Svaneke er tegnet af arkitekt Jørn Utzon. Vandtårnet er opført i 1952, og er støbt i jernbeton. Inspirationen til vandtårnet kom fra gamle sømærker. Vandtårnet er afmærket på 20 kroner mønter, som en del af tårnmøntserien.

File 2497

Svaneke Vandtårn som 20 krone mønt

Svaneke Røgeri er abosolut et besøg værd. Her kan fåes alt i røgvarer og fiskedelikatesser. Røgeriet finder du i fiskergade 12, eller gå efter røgeriskorstene.

Svaneke Bryghus åbnede i 2001, og et mikrobryggeri, og øens eneste bryghus. Der har i øvrigt været brygget øl i Svaneke siden 1750. Svaneke Bryghus er beliggende i en af de gamle købmandsgårde, der er kendetegnende for Svaneke by som Danmarks østligste købstad. Den firelængede gård er fra 1750 og ligger direkte ved torvet i Svaneke. I Restaurant Bryghuset  brygges der spændende øl, i "lille format", som dengang det hele startede. Brygmesteren bruger restaurantens bryggeri, som et "eksperimentarium", hvor nye øl typer udvikles og prøves af. Her har du muligheden for at smage øl, som ikke kan fås andre steder og som ikke kan købes på flaske. Du har mulighed for at smage en unik øl og nyde den sammen med et godt solidt måltid.

Bolchefabrikken Svaneke Bolcher finder du på torvet i Svaneke. Produktionen foregår efter de gamle håndværksmæssige principper, hvor der bliver lagt vægt på kvalitet, både med smag og udseende. Et sikkert hit hos både børn og voksne.

Annonce