Svendborg Lystbådehavn

4.142855
Gennemsnit: 4.1 (7 stemmer)
Otte Ruds Vej
Svendborg 5700
Danmark
55° 3' 8.2584" N, 10° 36' 42.8328" E

Svendborg er en havne- og søfartsby på det sydlige Fyn.Svendborg er en gammel købstad og havneby, der i mange år tilbage i tiden har været knudepunkt for handel. Lystbådehavnen er placeret cirka 800 meter fra byens centrum. I centrum finder man mange butikker, caféer og restauranter.

På torvet er der hver lørdag et stort marked, hvor du kan købe landbrugs- og håndværksprodukter, der er produceret i byens omegn.

Svendborg Amatør Sejlklub har hjemhavn i Svendborg Lystbådehavn.

Seværdigheder

Anne Hvides gård er Svendborgs ældste verdslige bygning. Den blev opført cirka 1560 af adelsdamen Anne Hvide - gift med Jesper Friis af Rødkilde. Hun døde i 1577 og huset var derefter indtil 1769 i mange adeliges ejerskab. I 1912 blev bygningen overdraget til Svendborg amts museum, som gik i gang med en restaurering, hvor man blandt andet fandt Anne Hvides adelsvåben. I dag finder man Svendborg Museum i den gamle bygning.

I Svendborg finder man Naturama. Naturama er et museum, der byder på moderne naturhistorie. Naturama leverer moderne naturhistorie til børn og voksne. Et besøg på Naturama skal være en totaloplevelse: Først "svømmer" du rundt mellem hvaler. Så klapper du bjørnen. Og til sidst stirrer du havørnen dybt i øjnene.

File 5641

Naturama har en spændende naturhistorisk udstilling

Naturama bringer den besøgende tættere på dyrenes mageløse historie. Med en æstetisk fortælling appelleres både til hjerne og hjerte, udfoldet over lys, lyd, billeder, farver, rum, film, dyr og genstande. Naturama er åbent tirsdag til søndag fra 10-16.00.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Finn Johannsens billede

Havn med de mest nødvendige faciliteter, langt til centrum, og lidt for dyrt i havnepenge.

Annonce